4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kitabını mezarda tanıttı

Gaziantepli Şair Reşat Yaşar, son şiir kitabını kefen giyip, mezarın içinde tanıttı. 35 yaşındaki Gaziantepli Şair Reşat Yaşar bir türlü satılamayan kitabını tanıtmak için akıllara gelmeyecek kampanyalar serisine bir yenisini ekledi.

2 yıl önce Asri Mezarlık'ta ölülere şiir okuyarak kitabının tanıtımını yapan Yaşar, bu ilginç kampanyasına rağmen kitaplarını okuyuculara ulaştıramadı.

"Türkiye'de kitap okuyan insan az" diyen ve halka kitabını okutturmak için verdiği mücadeleden vazgeçmeyen çılgın şair, 2005 yılının son gününde yine bir çılgınlıkla ortaya çıktı. Çılgın yazar, bu kez kendisi mevta olup, mezara girdi.

Soğuk havada çırılçıplak soyunan Reşat Yaşar, kefen giyip kazılan mezara girdi. Beraberinde yeni çıkardığı "Gökyüzü Ağlıyor" adlı şiir kitabı ve bir yangın tüpünü de mezara koyan Yaşar, şiir kitabındaki "Ben doğarken ölmüşüm" adlı şiirini okuyarak üzerine toprak attırdı.

Bu kampanyanın bir nevi protesto olduğunu ifade eden Şair Reşat Yaşar, "Bu dünyada insanlarımız kitap okumuyor. Biz yazarlar da kitabımız okunduğu ve alındığı taktirde mutlu oluruz ve yaşamımızı sürdürebiliriz. Ancak hep hayal kırıklığı yaşadım. İnsanlar, büyük emek vererek yazdığım şiirlerime dönüp bakmadı. Ben de kefen giyip, yanıma o çok sevdiğim kitaplarımı da alarak mezara giriyorum. Dirilerin okumadığı kitabımı belki bu dünyadan göçüp giden, yani öbür dünyadakilere okutmayı başarabilirim" dedi.

Daha sonra ölü taklidi yapan Yaşar'ın üzerine arkadaşları "Toprağın bol olsun" diyerek toprak attı. Kısa bir süre mezarda kalan Reşat Yaşar, daha sonra arkadaşları tarafından mezardan güçlükle çıkarılarak, protesto içerikli kampanyasına son verdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 13:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?