4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Liseli Aysel okuluna kavuştu

Gaziantep'te, geçen yıl sokak çocukları kontenjanından lise pansiyonuna alınan ve bu yıl "Yatacak yer yok" denilerek geri çevrilince eğitimine ara vermek zorunda kalan Aysel Küçük, okuluna kavuştu.

Abdülkadir Konukoğlu Lisesi'nde okuyan ve okulun pansiyonunda kalan Aysel Küçük, sınıfı teşekkürle geçmesine rağmen Devlet Parasız Yatılı Okulu Sınavı'nda başarısız olunca çok sevdiği okuluna devam edemedi. Okul, kontenjan doluluğundan Aysel'i kabul etmedi. Köyüne geri dönmek zorunda kalan ve her gün gözyaşı döken Aysel Küçük, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a mektuplar yazarak, yardım istedi. Mektuplara cevap alamayan Aysel'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey sahip çıktı.

Aysel Küçük, Özel Mutafoğlu Lisesi'ne kabul edildi. Okulun pansiyonunda da kalma imkanına kavuşan Aysel, bugün okulda ilk gününü yaşadı. Arkadaşlarıyla tanışan ve sırasına oturan Aysel, çok mutlu olduğunu belirterek, "Okumak kadar güzel bir şey yok. Çok sevdiğim okulumdan 1 ay uzak kaldım. Bana destek verenlere çok teşekkür ederim. Onları mahçup etmeyeceğim. Okuyup öğretmen olacağım" dedi.

Özel Mutafoğlu Lisesi 10 A sınıfında eğitimine devam edecek olan Aysel Küçük, kalacağı pansiyonun penceresinden el sallayarak çok mutlu olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 14:10:11
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?