3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

MNG Holding otelden vazgeçti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 49 yıllığına kiraladığı tarihi Şıra Hanı'nın yanına 5 yıldızlı otel inşaatı için temel atan, ancak bu projesinden vazgeçen MNG Holding'le mahkemelik oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediyenin alacağı olan 31 milyon doları MNG Holding'den mahkeme yoluyla kesinlikle alacağını söyledi.

MNG Holding, 18 Mart Yerel Seçimleri öncesinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ın katıldığı törenle 14 Mart 2004'te Gaziantep'teki Şıra Hanı'nın yanında WOW Oteller Zinciri'nin bir halkası olarak 5 yıldızlı otelin temelini attı. O tarihten itibaren otelin inşaatına başlamayan MNG, Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. 49 yıllığına MNG'ye kiralanan Şıra Hanı olayında belediye, imzalanan protokolden dolayı firmaya herhangi bir yaptırım uygulayamadı.

Temel atma töreninin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen inşaata başlamayan MNG Holding, Antalya ve İstanbul dışında faaliyette bulunmayacaklarını açıkladı. Bunun üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile MNG Holding arasında yaşanan kriz mahkemeye taşındı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şıra Hanı'nın kullanım hakkının 49 yıllığına kendilerinden önceki belediye yönetimi tarafından kiraya verildiğini hatırlatarak, "İmzalanan protokol elimizi kolumuzu bağlamıştı. MNG ile yapılan görüşmelerde, bir an önce inşaata başlanmasını istedik. Bizden Şıra Hanı'na ait jeneratörü de istediler. Biz kendilerine onu da verdik. Yine inşaata bir çivi çakmadılar. Belediye oraya 6 trilyon lira harcamasına rağmen firma inşaat konusunda hiçbir ilerleme göstermedi. Ve sonunda kendileriyle mahkemelik olduk. MNG'den mahkeme yoluyla belediyenin hakkı olan 31 milyon doları kuruşu kuruşuna alacağım. Mahkeme de son aşamaya geldi. Mahkeme kanalıyla alacağım 31 milyon doları yol yapma çalışmalarına harcayacağım" dedi.

Belediye Pasajı'nı satarak belediyeye 2.5 trilyon lira gelir sağladıklarını ifade eden Güzelbey, "Pasajın üzerindeki sinemayı da satıyoruz. 100. Yıl Parkı içerisindeki Pegasus Kafeterya'nın yerini de satacağız ama kendi gayrimenkulümüzü satamıyoruz. 13 yıl tek kuruş belediyeye ödeme yapmayan Pegasus, oradan çıkmak için bizden 600 milyar lira istiyor. Bu nerede görülmüştür. Hem 13 yıl belediyeye hiçbir ödeme yapma, hem de sahibi olduğumuz yerden çıkmak için bizden 600 milyar lira iste. Bunun için de bizi mahkemeye verdiler" diye konuştu.

Güzelbey, MNG ve Pegasus'la yaşadıkları krizlerde bazılarının kendisini engellemeye çalıştığını ifade ederek, belediyenin hakkı olan parayı kuruşu kuruşuna alacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 13:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?