3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Ölüm geçidi kapandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve "Tünel Çıkışı Korku Salıyor" uyarılarına rağmen kapatılmadığı için 11 yaşındaki öğrenci Gülçin Sökücü'nün otobüsün altında kalarak feci şekilde can verdiği Doğumevi Kavşağı, yaya geçidi kapandı.

"Tünel Çıkışı Korku Salıyor" başlığıyla duyurduğu tehlikeye duyarsız kalan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, okuluna giderken otobüsün çarpması sonucu yaşamını yitiren Gülçin Sökücü'nün ölümüyle ilgili tepkinin "İşte geliyorum diyen acı ölüm" başlığıyla duyurulması üzerine harekete geçti. Sabahın erken saatlerinden itibaren semt sakinlerinin açılmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine karyın çok sayıda ölüm ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmesi nedeniyle "Ölüm geçidi" adını verdikleri geçidi demir parmaklıklarla kapatarak yaya trafiğini kapattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin altyapısını tamamlamadan şov olsun diye Başbakan Erdoğan'a açtırdığı tünelin hem dar olduğunu, hem de eğitimi nedeniyle sürücülerin çıkışı göremediğini belirten semt sakinleri, tepkilerini "Burada yaya geçidi olmayacağını tüm yetkililer biliyordu. Madem yayalara geçit olanağı asğlanacaktı, üst geçit yapılmalıydı. Bunu da yapmadılar. Daha önce yine ölümlü trafik kazası oldu. Son olarak da o çocuk parçalandı. Yetkililer, yolu yaya trafiğine kapatmak için insanların ölmesini mi bekliyorlardı?" şeklinde dile getirdi.

Davut Uçar / Kenthaber / G.Antep
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 11:25:14
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 11:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?