3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sanko'dan ramazan geleneği

Sanko Holding, çalışanlarına, mahalle muhtarlarına ve huzurevi sakinlerine iftar yemeği verdi. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, temelleri 1904 yılında atılan Sanko'nun personeline iftar yemeği vermesinin asırlık uygulama olduğunu söyledi.

Çalışanlarla birlikte olmanın kendileri için mutluluk verdiğini belirten Konukoğlu, ''Ramazan ayında Sanko şirketlerinde görev yapan yaklaşık 13 bin çalışanımıza iftar yemeği verdik'' dedi. Konukoğlu, her yıl gıda dağıtımı yapılacak ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde en büyük desteği gördükleri mahalle muhtarları ve huzurevi sakinleriyle de iftar yemeği vesilesi ile bir arada olduklarını ifade etti.

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin ise Sanko'nun çalışanlarına, muhtarlar ve huzurevi sakinlerine iftar yemeği vermesinin örnek bir uygulama olduğuna dikkati çekti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz de Gaziantep'te sanayileşmeye, sosyal yaşama ve istihdama yadsınamayacak katkı sağlayan Sanko ve Konukoğlu ailesinin, 17 bin 500 aileye yılda 2 kez gıda, 10 bin öğrenciye ise 1 yıllık ihtiyacına yetecek kitap dışındaki kırtasiye ve ''tepeden tırnağa'' kıyafet yardımı yaparak toplumsal dayanışmanın sembolü haline geldiğini ifade etti.

Şato Restoran'da Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Şahinbey Kaymakamı Mustafa Esen, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu'nun da katıldığı yemek kapsamında, Sanko'da 10, 15, 20 ve 25 çalışma yılını dolduranlara plaket verildi.
Bu arada, yemeğe katılan huzurevi sakinleri ve muhtarlar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 14:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?