4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sendikalardan şoförlere destek

Gaziantep'te bulunan çeşitli sendika temsilcileri, yaklaşık 6 aydır maaş alamadıklarını belirten Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) bağlı otobüs şoförlerini ziyaret ederek destek verdi.

Sendika temsilcileri, her gün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i protesto eden ve tekrar işe alınmalarını isteyen TÜMTİS'e bağlı 250 otobüs şoförünü ziyaret etti. Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Şahinler ve Belediye-İş Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ve Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu otobüs şoförleriyle görüştü. Sendika temsilcileri, yaptıkları konuşmalarda, şoförlerin aylardır maaş almadan mücadele ettiklerini ve bu mücadele boyunca onların yanında olacakları sözünü verdi. Şoförlerin direnişinin ekmek mücadelesi olduğunu belirten sendika temsilcileri, yetkililerin bir an önce şoförleri tekrar işe alarak alacaklarının ödenmesini istedi.

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ise sendikaların kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek bütün sivil toplum kuruluşlarını dayanışmaya davet etti. Belediyeden tek isteklerinin işçilerin tekrar işe alınarak alacaklarının ödenmesi olduğunu ifade eden Öztürk, "77 gündür 255 arkadaşımız sıkıntılar içerisinde aç bırakılmıştır. Belediye 14 yıldır burada çalışan bu şoförleri çalıştırmak yerine, yeni firmalarla sözleşme yaparak rant sağlamaktadır. Bizim rant beklentimiz yoktur. Bizim mücadelemiz ekmek mücadelesidir. Yaşanan rezaletin faturası işçilere kesilmektedir. Bir an evvel bu açlığın ve sefaletin yok edilmesini istiyoruz. Herkes işçilerin haklı olduğunu söylüyor ama çözüm üreten yok. Biz çalışma barışının bozulmasından yana değiliz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 18:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bestami bozkurt IP: 85.104.57.xxx Tarih : 22.12.2007 23:28:53

bunun hakkını öyleyada böyle işcilere verecekler 6 ay oldu 7. aya giriyoruz bunlar neyer ne içer diye sormuyanlar evlerinde rahhat otururken şöförlerin çoçukları ekmek bekler bunun hesabı verilmek zorundadır ve verileçek bu dünyanın birde öbür dünyası var asım güzel bey nasıl rahat uyuyorsun o adam ların çoçuklarıda okuyor yani egitim caniside oluyorsunuz bunun hesabı zordur allah o şöförlere yardım etsin bidaki seçemlerde sizin gibilere oy yokkkkkkkkkkk tur bunu bilin yeterr...