4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sokak çoçuklarına özel okul

Gaziantep'e madde bağımlısı çocukların tedavi ve rehabilitasyonu için, Beylerbeyi Bölgesi'nde bir merkez kurulacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, ek gündem olarak ele alınan Rehabilitasyon Merkezi açılması maddesi, oy çokluğuyla kabul edildi.

Sokak çocuklarının topluma kazandırılması için hayata geçirilecek projenin finansmanı, hayırsever işadamı Cesur Özkeleş tarafından karşılanacak. Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı 3. oturumu, önceki oturumlardan kalan 9 maddenin oylanmasıyla başladı.

Toplantıda, komisyonlarca belirlenen, Büyükşehir Belediyesi 2006 yılı ücret tarifesi ve bütçesi ile ilçe ve ilk kademe belediyelerinin 2006 yılı bütçeleri görüşülerek kabul edildi.

Şehitkamil ilçesi Mücahitler Mahallesi 21L-IVa imar paftasında özel hastane alanı tadilatı hakkındaki madde de karara bağlandı. Bazı maddelerin görüşülmesi, komisyon çalışmaları tamamlanıncaya kadar ertelenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey meclise 2 ek maddenin görüşülmesini teklif etti.

Güzelbey, meclis üyelerine Beylerbeyi Bölgesi'nde madde bağımlısı çocukların rehabilitasyonu için bir merkez kurulması ve şair Yavuz Bülent Bakiler'e fahri hemşehrilik payesi verilmesi teklifini sundu.

Gaziantep'in en büyük sorunlarından birinin sokakta çalışan ve yaşayan çocuklar olduğunu söyleyen Güzelbey, "Bu çocukların sayısı her geçen gün artıyor. Sayısı binlerle ifade ediliyor. Bu konuda yaptıklarımızı herkes biliyor. Ancak, bunlar yeterli değil. Sokak çocuklarını, sokakta çalışmak zorunda kalan ve madde bağımlısı çocuklar olarak 2 gruba ayırıyoruz. Çalışan çocukları akşamları toplayıp evlerine, madde bağımlılarını ise, rehabilitasyon merkezine götürüyoruz. Ancak, sabah yine sokağı bırakıyoruz" dedi.

Davut UÇAR / Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 23:42:27
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 12:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?