4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Suriye'den kaçakçılığa tedbir

Suriye makamları, sınırdan çıkış yaparken deposunda limitin üzerinde akaryakıt bulunduran sürücülere litre başına 12 dolar para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Suriye'de benzin sıkıntısının baş göstermeye başlaması üzerine, Suriye Hükümeti bir takım yeni tedbirler almaya başladı. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'deki sınır kapılarından Suriye'ye giriş yapan araçların benzin depoları tek tek kontrol edilirken, depoları standart dışı olan araçlara ceza uygulanıyor.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, Suriye makamlarının, başta mazot-benzin olmak üzere bazı ürünlerin ülke dışına kaçak olarak çıkarılmasının önüne geçmek amacıyla aldığı tedbir ve cezai uygulamaların son dönemde arttığına dikkat çekti.

Suriye'ye yük ve yolcu taşımacılığı yapan firmalar ve araç sahiplerinden kurallara hassasiyetle uymalarını isteyen Özçiloğlu, "Depolarında limitin dışında benzin ya da mazot bulunduran sürücülere, Suriye makamlarınca litre başına 12 dolar para cezası uygulanacaktır" dedi.

Davut Uçar / Kenthaber / G.Antep
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 14:21:43
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 14:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?