3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Uzer’den kaleye 100 milyar

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep Kalesi'nin restorasyonu için İl Özel İdare Müdürlüğü'ne 100 bin YTL ödenek aktarıldığını bildirdi.

Uzer, yaptığı açıklamada, Gaziantep için yoğun bir yaz dönemini geride bıraktıklarını, özellikle tarihi ve kültürel miraslarını doya doya yaşamak adına kentin her metrekaresini dolaştıklarını belirtti. Gaziantep'in tarihi dokunun en yoğun yaşandığı merkezlerin başında geldiğini, burada yapılan çalışmalar sonucunda her zaman yeni kültürel ve tarihi kaynaklara rastlandığını ifade eden Uzer, şunları kaydetti:

''Bunun en güzel örneği Büyükşehir Belediyesi'nin bir yapım çalışması sonucunda bulduğu savaş dönemine ait mağaralar ve altgeçitlerdir. Bu tarihi mekanların en gözdesi Gaziantep Kalesi'dir. Kale artık kentimizle birlikte bir simge halini aldı. Ne yazık ki yakın zamana kadar kalenin kendi haline terkedilmiş bir hali vardı.''

Kalenin restorasyonu ve turizme kazandırılması için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Uzer, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile diyalog içinde olduklarını, yapılan temaslar sonucu Gaziantep Kalesi'nin restorasyonu için 9 Eylül 2005'te İl Özel İdare Müdürlüğü'ne 100 bin YTL ödenek aktarıldığını kaydetti.

Davut Uçar / Kenthaber / G.Antep
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 14:46:01
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 14:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?