4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Valiliğe ISO 9001 belgesi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, sevgi ve heyecanın olmadığı yerde kaliteyi tutturmanın mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Coşkun, Gaziantep Valiliği'ne ISO 9001 Belgesi takdim töreninde yaptığı konuşmada ülkelerin markalaşmak zorunda olduğunu ifade ederek, "Siyasi ve ideolojik dengelerin yerini hızla ekonomik ve teknolojilerine terk etmektedir. Onun için ülkelerin marka olması lazım. Türkiye'nin marka olması için illerin, kuruluşların marka olması lazım. İşte hükümetimizin programı, çalışması böyle başladı" dedi.

Coşkun hizmet ve üretimi yaparken toplam kalitenin önemli olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En tepedeki yöneticiden halkla ilk muhatap olan memura kadar bir zincirin halkaları olarak kenetlenmek zorundadır. Bir memur bile görevcini ihmal etmesi hizmet kalitesini bozacaktır. Türk Standartlar Enstitüsü bu denetimi, eğitimi yaparken bu bütünlük, sevgi, heyecan var mı buna bakıyor. Çünkü, sevgi ve heyecan olmazsa verimli bir çalışma yapmak, kaliteyi tutturmak, marka olmak mümkün değil."

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin ise konuşmasında her geçen gün şeffaflaşan toplum yapısının,vatandaşların kamu alanındaki beklentilerini artırdığına işaret ederek, "Artık vatandaşlarımız alışılagelen hizmet şekline razı olmamakta, kamusal hizmetlerde surat, kalite, şeffaflık, güler yüz ve ilgi beklemektedir'' açıklamasında bulundu.
Türkiye'de TSE Belgesi alan Gaziantep Valiliği'ne belge ve kalite bayrağı Bakan Coşkun ve TSE Genel Başkanı Kenan Malatyalı tarafından Vali Lütfullah Bilgin'e törenle takdim edildi.

Bakan Coşkun daha sonra Ticaret Odası tarafından yaptırılan Gaziantep Güzel Sanatlar Meslek Lisesi'nin açılışı gerçekleştirdi. Coşkun, Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerin sorunlarını dinleyerek, kendilerine özellikle altyapı konularında destek sözü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 16:18:17
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 11:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?