3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Çocuk Tiyatrosu Mardin'de

Ankara Çocuk Tiyatrosu oyuncuları, bahar şenlikleri kapsamında tüm yurtta sahneye koydukları iki perdelik 'Akıllı Çocuğun Hazinesi' isimli komedi oyunlarını Mardin'de sahneledi.
Merkeze bağlı Ortaköy Atatürk İlköğretim Okulu'nun katkılarıyla öğrencilerin tiyatroyu sevmesi, sanata ilgi duyması, keyifli anlar geçirmesi için organize edilen oyun, yoğun ilgi ve katılımdan dolayı iki seans olarak oynandı.

Farklı anlatımları, değişik kıyafetleri ve sıra dışı tiplemeleriyle ilk dakikadan itibaren bütün öğrencilerin hayranlığını kazanan oyuncular, sürükleyici oyunlarıyla öğrencilere bol kahkahalı anlar yaşattı. Oyunun Yazarı ve Genel Sanat Yönetmeni Hasan Songür, "Akıllı Çocuğun Hazinesi adlı oyunda ele aldığımız temel sorun, insanın hayat karşısında donanımlı olması gerektiği, donanımlı olmayan insanın sorumluluktan kaçtığı ve hep kurtarıcı beklediğidir. Biz, dünyanın en değerli hazinesinin insanın kendisi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Eğitim ve öğretime, belirli bazı derslerin öğrencilere dikte edilmesi olarak bakmadıklarını dikkat çeken Ortaköy Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Murat Bağış, "Öğrencilerimizin her yönüyle hayata hazırlanması, hayatı tanıması, sosyalleşmesi, ufuklarının genişlemesi ve hayal dünyalarının zenginleşmesini sağlamak da eğitim olayının vazgeçilmez bir unsurudur. O nedenle yılın belirli zamanlarında çeşitli etkinlik ve aktivitelerle öğrencilerimizin verimini arttırmayı planlıyoruz. Tanışma ve veda geceleri, bahar şenlikleri, piknik günleri türünden projelerimiz var" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 13:08:25
Güncelleme :2 Mart 2006 Perşembe 13:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?