3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Mardin Tarihi Sempozyomu

Mardin Tarihi İhtisas Kütüphanesi Projesi Sempozyum Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı.

Sempozyum Yürütme Kurulu, Vali Yardımcısı Kemal Kızılkaya başkanlığında Valilik Mehmetçik Salonu'nda toplanarak çalışmalarına başladı. Vali Yardımcısı Kızılkaya, Mardin Tarihi Uluslararası Sempozyumu'nun Mardin Tarihi İhtisas Kütüphanesi Projesi kapsamında düzenlenen bir etkinlik olacağını belirterek, "Biz de yürütme kurulu olarak ikinci toplantımızı icra ediyoruz. Avrupa Birliği (AB) Valilik ve İl özel İdaresi Finansı işbirliği çerçevesinde bu proje yürütülüyor. Sayın Valimizin, belediye başkanımızın onursal üyesi olduğu ve bizlerin de yürütme kurulu olarak içerisinde icrasını yaptığımız ve Türkiye'nin çok değerli bilim adamlarından oluşan bir seçici kurulla bu faaliyetler yürütülüyor" diye konuştu.

25 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Birinci Mardin Tarihi Sempozyumu" hazırlık çalışmalarını değerlendirdiklerini söyleyen Kemal Kızılkaya, "Bununla ilgili teknik çalışmanın detaylarını konuşuyoruz. Neler yapabiliriz, neler icra edebiliriz diye çalışıyoruz" dedi.

Mardin Tarihi İhtisas Kütüphanesi Projesi ve Birinci Mardin Tarih Sempozyumu hazırlık çalışmalarına Proje Koordinatörü İbrahim Özçoşar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çağatay, Mardin Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyi Genel Sekreteri A. Aydın Saraçoğlu, öğretim üyeleri, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Kültür Turizm Şube Müdürü Yusuf Aydın, Kırklar Kilisesi Ruhanisi Gabriyel Akyüz katıldı. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 15:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KENAN MEDDE IP: 85.102.194.xxx Tarih : 6.01.2006 19:23:03
MARDİN'DEN BÖYLE HABERLER DUYMAK SEVİNDİRİCİ...