3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Mardin Fotoğraf Sergisi açıldı

Tarihi ve görsel değerleri ile "Zamanın Durduğu Yer" olarak nitelendirilen Mardin'in en güzel köşelerini yansıtan 50 fotoğraf İstanbul'da sergilenmeye başlandı.

Fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünay'dın 5 yıl üzerinde çalıştığı Mardin konulu sergi, 2 Şubat tarihine kadar açık kalacak Mardin Fotoğraf Sergisi İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlere açıldı.

Ressam Lütfi Özgünaydın, mimari dokusu ve yaşam biçimiyle en önemli kentlerimizden birisi olan Mardin'de yaklaşık 5 yıl içinde objektifine ve kalemine yansıyanları bir sergi ve bir albümle bir araya getirdi. Mardinli işadamı Dr. Zeynel Abidin Erdem'in destekleriyle gerçekleştirilen sergiye; Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Muğla Valiliği'ne atanan Mardin Valisi Temel Koçaklar, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Mehmet Nezih Erdem ve İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılışında konuşan Zeynel Abidin Erdem, Mardin'de doğduğunu belirterek, "En güzel anılarımı orada yaşadığını söyledi.. Erdem, "Mardin" sergisini gelecek yıl Avrupa başkentlerinde ve New York'ta sergilemek için hazırlıklara başladıklarını kaydetti.

Fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın ise projeyi 5 yılda tamamladığını, binlerce fotoğraf çektiğini belirterek, Mardin'in anlatılamayacağını, oraya yürek koymak gerektiğini söyledi. Mardin'li olan İstanbul Valisi Muammer Güler' ise Özgünaydın'ın fotoğraflarının Mardin'in dokusunu en iyi biçimde ifade ettiğini ve tüm İstanbullular'ın bu sergiyi görmesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Vali Güler'e Mardin'de dedesinin evinin yanında bulunan bir minarenin fotoğrafı hediye edildi. 2 Şubat'a kadar açık kalacak sergide 'Mardin' konulu 50 fotoğraf tablosu yer alıyor..

Selahattin Erol/ KentHaber/ Mardin
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 20:00:59
Güncelleme :26 Ocak 2006 Perşembe 12:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?