30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Havalara Dikkat!..

Havaların bu kadar sıklıkla değişmesi bizlerin kendilerini korumak için acele etmemiz gerektiğini gösterir gibi zaten. Öyle hızlı bir şekilde gerçekleşti ki bu değişim biz bile ne zaman son bahara girdiğimizi anlayamadık. E tabi iş böyle olunca girip olmaktan da kaçışımız hemen hemen imkânsız gibi. Havaların bu derece biden soğumasından zaten belliydi bu tür hastalıkların azacağı.

Daha geçen hafta sıcaklıklar o derece yüksekti ki insanları bunaltıcı etkideydi. Fakat bu haftaya bakıyoruz sıcaklıklar bu derece düşmesi bizleri de kesinlikle hazırlıksız yakaladı. Havaların bu sıklıkla değişmesi tabi ki sadece girip hastalığının gündeme getirmiyor, bunun yanı sıra Astım hastalarının da kendilerine çok iyi bir derecede bakmaları gerekiyor. Çünkü Bu sıklıkla değişen havaların Öncelikle astım hastalarında bıraktığı ektiği zaten hepimiz biliyoruz.

Peki, ne yapabiliriz bu durumda, sonuç olarak bakmamız gereken. Soğukların etkisine girmemek için öncelikle, sıkı bir şekilde giyinmemiz lazım. Çünkü soğukların öncelikle konulması gereken bölge vücudun sıcak tutulmasıdır. Daha sonra ayaklarımıza dikkat etmeliyiz çünkü soğukların ilk temas ettiği nokta ayaklardır. Bunlar benden birkaç örnek. Yine tabiî ki uyulması gerekenleri belirleyecek olan ilk sizlersiniz.



sedatyorgun@kenthaber.com

Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 08:56:17
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 12:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?