30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Kürt sorunu mu yoksa Türk sorunu mu?

Kürt sorunu öyle bir boyut kazandı ki, Kürtlerin kendilerine ait bir sorunuymuş gibi karşılanmaya başlandı. Kürt sorunu ise eğer bunun Kürtler tarafından çözülmesi gerekir. Peki, neden Türkiye bu konuda kendini farklı siyasal ve demokratik çalışmalar içerisine sokuyor. Veya şöyle söyleyeyim, Avrupa Birliğine girmemiz için neden Kürt sorununu bizim çözmemiz bekleniyor. Madem sorun Kürt sorunu, o zaman Kürtler çözsün.

Bence sorun öyle bir boyut kazandı ki, artık sorun dünyanın kendi sorunudur. Çözmekte tüm dünya insanlarına düşer. Geçen gün Diyarbakır da bir Kürt çocuğa sormuşlar; 'Nedir senin sorunun ?' diye. Çocuk; adam yerine konmak istiyorum, demiş bence bu bütün sorulması gereken soruların önceden verilmiş bir cevabıdır. Fakat nedense Türkiye de Kürt sorunu denince hemen akla, terör ve şiddet geliyor. Bunun kesinlikle hiçbir izahatı olamaz. Ne demek yani Kürt sorunuyla terör ve şiddeti nasıl bir bağlaç içerisinde kullanıyorlar anlamıyorum.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği bu sorun öncelikle Türkiye’nin kendi sorunudur. Çünkü çözmek işi Türkiye’ye düşmüyor mu? Bu sorun öyle bir boyut kazandı ki, nerde bir Kürt camiası varsa, hemen bunlar terör ve PKK ile bağlantılı insanlardır. Muamelesi yapılıyor.

Bence öncelikle Türkiye’nin bu sorunu çözebilmesi için, öncelikle bu sorunun kime ait olduğunu ve kimlerin bu sorunu çözmek için bir araya getirilmeleri gerektiğini bilmeleri gerekiyor.

Bunun Başka bir Çözümü olamaz…

sedatyorgun@kenthaber.com

Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 08:46:02
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 13:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet sirin IP: 84.194.88.xxx Tarih : 2.09.2005 11:50:01
son donem herkes kurt sorunun var oldugunu kabul etiler ve tartisiyorlar bu iyi bir gelisme dilerim her kes bu konuda samim olurlar