30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Katrina’nın zararları…

ABD’de kasırga oluyor, tüm Dünya eziyetin çekiyor. İnsanları zaten psikolojik ve fiziksel etkiler altında bırakması yetmiyormuş gibi, birde maddi etkiler altında bırakıyor. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir felaketin sadece dörtte biri sigortalı. Bu ne demek?

Özellikle petrol fiyatlarını vurması beklenen Katrina, tüm piyasaları etkiledi zaten. Dün itibariyle piyasalara bakıldığında bu zaten açıkça ortadadır. Hadi Borsayı bir yana bıraktık diyelim, peki petrol fiyatlarının bu kadar artması ve halen artmasının beklenmesi normal midir?

Ekonomimizin henüz tam anlamıyla rayına oturmamışken, birde Katrina gibi bir kasırganın etkilerini paylaşmak akla ve mantığa pek fazla uymasa da buruk bir eziyetini çekiyoruz. Özellikle ABD perakende piyasalarına son dört yılın en kötü sezonu geçmesi bekleniyormuş. Peki, bunun Bizim piyasalarımıza nasıl bir etkisi olabilir bunu da ilerleyen zaman gösterecek.

Bize düşen bu konuda sadece Katrina’nın verdiği zararları ABD de bırakıp Türkiye ye bunları yansıtmamak için neler yapmamız gerektiğini bulup. Bunları nasıl uygulayacağımızı iyi tespit ederek, bu nu en az maddi hasarla uygulamamız gerekiyor. Aksi halde bizde aynı kasırgayı yaşamaktan daha beter bir hala girebiliriz.

 

 



sedatyorgun@kenthaber.com

Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 12:14:29
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 13:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?