30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Kuş gribi 'tavuk krizi' oldu…

Balıkesir’in Manyas ilçesinde başlayan kuş gribi hastalığı, tüm tavuk sektöründeki firmaları etkiliyor. Bu sektörde çalışan firmaların yaptıkları açıklamalara da hak vermemek elde değil. Çünkü gerçekten satışları etkilenmiyor. Ama bir türlüde bunu basına anlatamıyorlar. O kadar büyük boyutlar kazandı ki bu hastalığı bilmeyen kalmadı. Aslında bu firmalar gerekli önlemlerini ilk günden almışlar. Çünkü çok ciddi duyumlarım var bu konuda. Tüm bu firmalar çiftliklerinin tamamını karantinaya alıp, giriş ve çıkışlarda her türlü araç ve hatta insanları bile karantinadan geçirdikten sonra çiftliklerine girişlerine izin veriyorlarmış.

İş sadece bu boyutta kalsa hadi neyse, öte yandan canlı tavuk ve hindi satanlar dahi bir çile çekiyorlar. Onlarında yaptıkları açıklamalar bunlardan pek farklı sayılmaz. Hatta bazıları haberlerde duyuyoruz. Kendilerine göre bazı önlemler dahi almışlar. Bunlardan birkaçı şu şekilde; bizim hindilerde kuş gribi yoktur, bizim hindilerde ve tavuklarda kesinlikle kuş gribi yoktur. Gibi bir sürü örnek sayabiliriz. Tabi bunlara yanlış veya doğru demek farklı bir konudur.

Piyasada bu kadar söylenti varken tavuk veya hindi yiyelim mi? Yoksa yemeyelim mi? Söylentisi de ayrı bir konu. Peki, neden bu konuda insanlarımız sadece basının açıklamalıyla yetiniyor gerçekten bu bende bilmiyorum.

Bütün bu konular bir yana bizim bu tarz problemlerimiz neden bu kadar büyük boyutlara ulaşıyor ben anlamıyorum. Bunun sorunları yansıtılacağına, çözümlerinin yansıtılması daha doğru olmaz mı? Ben bunları çözmüş değilim Eğer siz bu konulardan bir anlam çıkardıysanız mutlaka benimle paylaşın bundan çok mutlu olurum…

sedatyorgun@kenthaber.com





Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 09:56:45
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 13:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?