30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Ülkemizin turizmdeki payı..

Çok büyük bir pazara sahip olduğumuz turizm, gerçekten ekonomimizin büyük bir kaynağı olmaktan geri kalmıyor. Tabi turizm alanında o kadar hızlı gelişiyoruz ki altyapı eksikliklerimizi fark edemiyoruz. Dünyanın büyük tur operatörlerinden Thomas Cook; Mısır ve Bulgaristan’ın ardından Türkiye’nin de Turizmde büyük ilerleme kat ederek lider ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Thomas Cook’un Teo’su olarak bilinen Fontenla ise Türkiye’nin turizm alanında hızlı gelişmesinin güzel olduğunu kabul ederek şu eksikliklere değiniyor. “Bir ülkeye gelen turist önce o ülkenin havalimanını tanır, sonra yollarından geçerek gideceği yere gelir. En son ayrılırken de yine yollarını ve havalimanını görür. Yani ilk ve son gördüğü yerler bunlardır. Dolaysıyla Türkiye'nin altyapısını biraz daha geliştirmesi, iyileştirmesi gerekir. Bunun yanında bazı oteller yıllardır servis verdiği için artık yorgunlaşmaya başladı. Bazı bölgelerdeki otellerin bakım ve onarıma ihtiyaçları var. Müşterilerin günlük yaşamlarında dinlenirken ihtiyaç duydukları golf, sağlık merkezleri gibi aktivitelerin biraz daha iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” Diyerek o da altyapı eksikliklerinin giderilmesiyle, turizm Türkiye’yi ilk sıralara taşıyacağının altını çizmiş bence.

Turizm konusunda o kadar gelişmişiz ki bize düşün pazarı nasıl ne şekilde kullanırsak daha karlı çıkarız bilmiyoruz. Bence bunu çok daha iyi şekilde değerlendirerek daha fazla kar elde etmemiz mümkün. O kadar ucuza mal ediyoruz ki tatilimizi bunu nerede nasıl değerlendireceğimizi bir türlü bilmiyoruz. Aslında bunda denizlerimizin güzelliğinin de payı çok büyük. O kadar harika denizlerimiz var ki, Dünya genelinde turizmde birinci çıkmamamız bile bizim için çok büyük bir kayıp kesinlikle.

Türkiye turizmde bu kadar büyük bir Pazara sahip olmasının öncelikli sebeplerinden birisi de, çok ucuza tatil yapılabilmesinden başka bir şey değildir. Merak ediyorum Acaba Dünyanın hangi ülkesinde 300$’a bir hafta tatil yapılabilinir. Gerçekten böyle bir turizm bölgesinde olmamız bizim için çok büyük bir avantajdır. Bunu iyi değerlendirmemiz

Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 10:19:54
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 12:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?