30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

AB'li müsteşarlardan KTO ve Baro ziyareti

AB'ye üye 14 ülkenin büyükelçilik müsteşarları, Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Baro Başkanlığı'nı ziyaret etti. 

Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürüten Finlandiya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Kirsi Vanamo başkanlığında Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Fransa, Macaristan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya, İsveç ve İngiltere büyükelçilikleri müsteşarları, KTO'yu ziyaret ederek, kurum bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Bürosu hakkında bilgi aldı. 

KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseri'nin 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu, ticaret ve sanayide, Türkiye'nin lider illeri arasında yer aldığını söyledi. KTO'nun, Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda her türlü çabaya destek verdiğini ifade eden Kilci, ''AB üyeliği konusunda çok büyük gayret içindeyiz. AB normlarını benimsiyoruz. Bünyemizde oluşturduğumuz AB Bilgi Bürosu, halkımıza gerekli hizmeti sunmaktadır'' dedi. 

Kirsi Vanamo da, Ankara dışındaki başka bölgelere yönelik zaman zaman gezi düzenlediklerini belirterek, ''Kayseri'ye düzenlediğimiz gezinin amacı, bölgenin sosyoekonomik durumu hakkında bilgi almak, iş dünyasıyla tanışabilmek, iş olanaklarını yerinde görebilmektir. Ayrıca AB Bilgi Bürosu'nun işleyişini de yerinde görmek istedik'' diye konuştu. 

Kilci, konuk müsteşarlara bornoz ve fincan hediye etti. AB heyeti, daha sonra KTO binası bitişiğinde faaliyet gösteren AB Bilgi
Bürosu'nda incelemede bulundu. Kirsi, gazetecilerin, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili soruları üzerine, ''Türkiye'nin AB üyeliği için müzakere süreci 1 yıl önce başladı. Şu anda tarama sürecine geçildi. Bu çok uzun ve meşakkatli bir süreç. Türkiye'nin yerine getirmesi gereken ekonomik ve politik kriterler var. Bu anlamda Türkiye'ye başarılar diliyoruz. Başaracağına bütün kalbimizle inanıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu. 

Heyet daha sonra Kayseri Barosu'nu ziyaret etti. Baro Başkanı Ali Taşçı, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin amacının, şahsiyetli, ilkeli bir şekilde birliğe katılmak olduğunu kaydetti. Taşçı, Türkiye'nin, dışarıdan ''bir mozaik, etnik gruplar ülkesi'' gibi değil, granit gibi görünmesini gerektiğine işaret etti. Ziyaret, basına kapalı devam etti.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 17:53:52
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 17:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?