30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

Mehmet Ağar Kayseri'de halka seslendi

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, iktidar oldukları takdirde Türkiye'de hiç kimsenin terörü yeniden yeşertmek cesaretine sahip olamayacağını, ülkede asayişi bozacak, namuslu vatandaşı rahatsız edecek insanların bacaklarının titreyeceğini söyledi. 

Partisinin il kongresine katılmak üzere Kayseri'ye gelen ve coşkuyla karşılanan Ağar, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede 'Başbakan Ağar' sloganları arasında partililerle kucaklaştı. Ağar, AK Parti hükümetini ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni sert dille eleştirdi. DYP Lideri Mehmet Ağar, AK Parti hükümetinin milletin verdiği emaneti gerektiği gibi koruyamadığını söyledi. AK Parti iktidarının yeniden millet eliyle gönderilme zamanı geldiğini belirten Ağar, "Türkiye demokrasi dışında hiçbir yolla yönetilemez. Türkiye'nin geleceği demokrasi yoluyla, millet eliyle belirlenecektir. Milletin dışında hiçbir güçlüğe boyun eğmeyiz, hiçbir güçle de iş birliği yapmayız. Hükümetin yapacağı tek şey vardır, erken seçimin yolunu açmak. Türkiye'de kararları milletin dışında hiç bir güç veremez. DYP siyasette olduğu sürece bu kararı millet verecektir. Milletin arzusu ve isteği doğrultusunda iktidarlar karar almak zorundadır. Hele ki bu iktidar, iktidar olduğunun farkında olamayan bu iktidar, mutlak şekilde millete yapacağı bir hizmet kalmıştır. O da bir erken seçim kararı almak suretiyle milletin önüne sandığı getirmektir" dedi. 

"Türkiye'de bütün değerler arasında hiç çelişki yoktur ama gelinen noktada milletin değerleri üzerinden siyaset yapmanın Türkiye'ye neye mal olduğu görülmüştür" diyen Mehmet Ağar, "Siyaset, mübarek değerlerimizin üzerinden elini eteğini çeksin. Millete huzur verin, rahat verin. Bugünkü iktidar ve ana muhalefet partisi bu değerler üzerinden milleti çekişmeye, zıtlaşmaya ve kutuplaşmaya doğru taşımaktadır. Bu bakış açısıyla Türkiye'ye bir şey veremezler. Bu millet Cumhuriyet'in ilkelerini de koruyacaktır. Bizim Türkiye'mizde kadınlarımız arasında bir ayrımcılık olamaz. Onların kılık kıyafeti dolayısıyla bir ayrımcılık olamaz. Hepsi bizim kadınlarımız, analarımız, bacılarımız, bizim insanlarımız. Türkiye bütün bu sıkıntılar içerisinden demokrasiyle, özgürlükleriyle, milletiyle beraber çıkacaktır. İşte bu çıkışta milletin önündeki güç ve rehber DYP'dir" dedi. 

İktidar oldukları takdirde Türkiye'de hiç kimsenin terörü yeniden yeşertmek cesaretine sahip olamayacağını ifade eden Ağar, ülkede asayişi bozacak, namuslu vatandaşı rahatsız edecek insanların bacaklarının titreyeceğini belirterek, "Bugün muhafazakarım diye gezinen bu iktidarın döneminde fuhuş yaşı 13-14'e düşmüş, uyuşturucu çeteleri okul önünde fing atar hale gelmiştir. Bizim iktidarımız döneminde hepsinin başını ezmek bizim görevimiz olacaktır" şeklinde konuştu. 

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, konuşmasının ardından havayoluyla Kayseri'den ayrılırken, genel kurula tek liste olarak katılan mevcut başkan Mustafa Eraslan tekrar başkanlığa seçildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 19:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?