30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

MHP Kayseri İl Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Teşkilatı 8. Olağan Kongresi'nde mevcut Başkan Ömer Faruk Murat, güven tazeledi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'ın divan başkanlığını yaptığı il kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporu ile gelir-gider bilançolarının ayrı ayrı ibra edildiği genel kurulda Vahdi Elbaşı, Memduh Uzunluoğlu ve mevcut Başkan Ömer Faruk Murat il başkanlığı için mücadele etti.

Genel Kurul toplantısının yapıldığı spor salonuna adaylar, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ile birlikte el ele girdi. Geçtiğimiz yıllara orana ilginin daha az olduğu genel kurulun açılış konuşmasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Irak'ta yaşanan olaylara değindi. Irak'ta camilerin, ABD askerlerinin kışlası haline geldiğini öne sürdü.

Vural'ın konuşmasının ardından il başkanlığına aday olan Vahdi Elbaşı, Memduh Uzunluoğlu ve mevcut Başkan Ömer Faruk Murat partililere hitaben konuşma yaptı. Listelerin okunmasının ardından seçimlere geçildi. 594 delegenin oy kullandığı kongrede 266 oy alan mevcut başkan Ömer Faruk Murat yeniden seçildi.

Genel kurula bazı siyasi parti il başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 19:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?