30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

DYP'li Bedük Kayseri'de

DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, hak ve özgürlüklerin Avrupa standartlarında değişiminden yana oldukları, bu çerçevede eleştirinin kabul edilebileceğini ancak hakarete izin verilemeyeceğini belirtti. Saffet Arıkan Bedük, memur maaşlarının yükseltilmesinde sendikalarla anlaşamayan hükümete de seslenerek, "Memura verin. Memura verin ki ekonomiye yansısın, piyasalar canlansın" diye konuştu. 

Bir dizi ziyaret ve etkinliklere katılmak üzere Kayseri'ye gelen DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, hükümetin memur maaşları konusundaki tutumunu eleştirerek, memur maaşlarının yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Bedük, "Memura verilen her kuruş mutlak suretle ekonomiye yansıyor ve piyasalar canlanıyor. Memura vermezseniz huzur ve kalkınma olmaz. Onun için hükümetin önce çalışanını mutlu etmesi gerekir" dedi. 

Yazar Orhan Pamuk ve Elif Şafak olayından sonra yeniden gündeme gelen TCK'nın 301. Maddesi'nin iptali veya yeniden düzenlenmesi konusundaki bir soru üzerine de Saffet Arıkan Bedük, "Özgürlük ve hakların genişletilmesine evet ama bu Avrupa standartlarında olacak. Avrupa standartlarında da sadece eleştiri var" diye konuştu. 

Demokrasiye evet dediklerini, hak ve özgürlüklerin dünya standartlarında genişletilmesinden yana olduklarını ifade eden Bedük, "Ama ne var, Avrupa standartlarında sadece eleştiri var. Eleştirilerin dışında hakaret gibi bir şeyi kimsenin kabul edebilmesi mümkün değildir. Biz Avrupa standartlarında kanun istiyoruz. Herkes fikrini söyleyebilir ama biz bir adım öndeyiz diyerek suçlulara, suç işleyecek olanlara, bu ülkeyi bölmek isteyenlere o hakkın da verilmesi taraftarı değiliz. Hükümet vatandaşı 'seçim meydanlarında imam hatip ve türban konularında vaatlerde bulunarak' kandırdı. Ama şimdi onları çözmek yerine azınlık okullarının açılması için çalışma yapıyor. Adalet Komisyonu'nda görüşülen Vakıflar Yasa Tasarısı'nın çok dikkatli incelenmesi gerekiyor. Vakıflarla ilgili çıkarılacak kanunlara, el değiştirmiş olan gayrimenkullere çok dikkat etmek lazım. Dayatmalarla kabul edilecek tasarı, gerçekçi bir yaklaşım olmayacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 11:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?