1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül'ün babası ABD basınına demeç verdi

Washington Post gazetesi, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Kayseri’deki babası Ahmet Hamdi Gül ile görüştü. 81 yaşındaki Gül, oğlunun partisinin Kayseri için iyi şeyler yaptığını söyledi. 

Gazetede Antony Shadid imzasıyla yayınlanan haberde, 60 yıllık çalışma hayatının belini bükmesine, yaşının konuşmasını yavaşlatmasına rağmen Ahmet Hamdi Gül’ün, Anadolu’nun kalbindeki Kayseri’yi yönetenler için övgü dolu sözler söyleme konusunda çok hızlı olduğu belirtildi. Haberde Gül’ün geçen yıla kadar çalıştığı fabrikayı ziyaret ederken, AKP’yi kastederek "Bu şehir için iyi şeyler yaptılar" dediği belirtildi. 

Sözler sıradan olsa da söylenin hiç de sıradan olmadığı ifade edilen haberde, Ahmet Hamdi Gül’ün, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı Türkiye’de bir siyasi kriz yaratan" Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün babası olduğu vurgulandı. Haberde Ahmet Hamdi Gül’ün bir de fotoğraf kullanıldı.
Türkiye’nin en laik ve en modern Müslüman ülke olduğu belirtilen haberde, Türkiye’de zaman zaman "Mustafa Kemal Atatürk’ün Ortodoks laikliği ile AKP’nin 1990’lardaki İslami harekete giden kökleri nedeniyle çekişmelerin yaşandığı ifade edildi.

"AKP’nin Müslüman dünyasında bir benzeri yok" denilen haberde, köklerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer liderlerine rağmen kendilerini İslami olarak kabul etmedikleri belirtildi. 

Batı’ya karşı şüpheciliğin yoğun olduğu bir bölgede AKP’nin Avrupa Birliği üyeliği hedeflediği ifade edilen haberde, bunun geniş kapsamlı liberal reformlarla yapıldığı kaydedildi. Washington Post, 700 bin nüfuslu Kayseri’nin bu politikalar için bir laboratuar olduğu ifade edildi.

Kayseri pastırmasıyla tanınıyor!

"(Abdullah) Gül’ün siyasete girmesinden önce Kayseri muhtemelen en çok pastırmasıyla tanınıyordu" denilen haberde, şehrin bir zamanlar adını Türk mitolojisinden alan "Bozkurt paramiliterlerin" kalesi olduğu, şimdi ise Kayseri’nin ticari kahramanlıkları ile tanındığı belirtildi. 

Kayseri’deki değişimlerden örnekler verilen haberde, ailelerin şimdi akıllı çocuklarını işadamı yapmayı düşündüğü ifade edildi. 

AKP’yi eleştiren laiklerin ordu, yargı ve bürokraside olduğu ve partinin gizli bir gündemi olmasından şüphelendiği belirtilen haberde, Gül’ün seçimiyle partinin renklerinin açığa çıkaracağı endişesi bulunduğu kaydedildi. Haberde Abdullah Gül’ün eşinin türbanlı olmasının da sorun olduğu belirtildi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 12:41:13
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 12:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?