3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Arınç'tan Baykal'a cevap

TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni Cumhurbaşkanı seçimlerine 1,5 yıl kadar süre kaldığını, bu seçimde parlamentonun görevine devam ediyor olacağını söyledi.

Önceki akşam Melikgazi İlçe Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın kızının nikah törenine katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç, sabah Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile birlikte yaptığı kahvaltı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

TBMM Başkanı Arınç, CHP lideri Deniz Baykal'ın kongrede Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı konuşmanın hatırlatılması üzerine, yeni cumhurbaşkanı seçimlerine 1,5 yıl kadar süre kaldığını, yeni cumhurbaşkanı belirlenirken parlamentonun görevine devam ediyor olacağını söyledi. TBMM Başkanı Arınç, şöyle dedi:

"Sayın Genel Başkan'ın kongrede yaptığı konuşmaya cevap vermem yakışık almaz. Ama bu parlamento 2002 kasım ayında yenilendi. Anayasamızda seçimlerin 5 yılda bir yapılacağı kesin belli. Eğer bu 5 yıl dolacak olursa ki dolacak gibi görünüyor, 2007'de seçim yapılacak. Cumhurbaşkanı seçimi mayıs ayında yapılacak ise demek oluyor ki, 22. dönem parlamentosunda cumhurbaşkanı seçimi gerçekleştirilecek. O, onun görüşüdür. Bu Anayasa gereğince benim görüşümdür. Parlamentolar çalıştıkları süre içerisinde, kendilerine düşen hem yasama görevini hem seçim görevini hem de denetleme görevini sonuna kadar yapar. Bunun da ne meşrutiyeti tartışılabilir ne de başka bir şey söylenebilir. Görünen odur ki, yeni cumhurbaşkanı seçimine vakit var. 1,5 yıl sonra seçim yapıldığında, parlamento görevine devam ediyor olacak. Hayırlı olsun şimdiden."

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 17:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?