4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Beklenen misafirler geldi

Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Avrupa Birliği (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn Kayseri'ye geldi.

Dışişleri Bakanı Gül ve AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn Erkilet Havalimanı'nda Vali Vekili Tevfik Karabalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Meclis Başkan Vekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut tarafından karşılandı. Gül ve Rehn, havaalanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Gül, uzun süreçten sonra 3 Ekim müzakerelerinin başladığını, bundan sonra yapılacak çok işin olduğunu söyledi.

Bakan Gül, "Bundan sonra yapacak çok işler var. Reformlar ve bütün gayretlerimiz devam ediyor. Hayat standartı değişme sürecine giriyor. Bir çok alışkanlığımız bu süreç içerisinde değişecektir. Yoğun bir çalışma süreci var. Her şey bitmiş değil, müzakereler yeni başladı. Yeni bir süreç başlıyor" dedi.

AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Rehn ise "Bugün Kayseri'den ziyaretlere başladım. İlk ziyaretim buradan başlıyor. İlk ziyaretimi Kayseri'ye yaptığım için mutluyum. Kayseri'ye, İç Anadolu Bölgesi'nin kalbi, yani ekonominin dinamizmidir. Kayseri'de son derece önemli girişimcilik ruhu var. Hem bu yüzden hem de Abdullah Gül'ün memleketi olduğundan Kayseri'ye ziyaret etmek istedim. 3 Ekim'de Türkiye'ye ile müzakerelerinin başlaması ile Türkiye yeni bir dönemece girdi. Türkiye'yi hem müzakere tarihinden dolayı hem de yaptığı reformlardan dolayı tebrik ediyorum. Yoğun şekilde çalıştılar. Çalışmaya devam ediyorlar. Hukuk, insan hakları ve ekonomi alanındaki reformlar devam edecektir. Önünüzde yeni bir dönem var. Müzakere sürecinde olan ülke konumuna geldi. Bundan sonra müzakere devam edecek" dedi.

Olli Rehn, helikopterle Kayseri'ye gelirken, Kayseri'yi ve Yama barajını havadan görme imkanı bulduğunu da belirtirken, bugün Kayseri'de üniversite ve sanayii bölgesini gezeceğini, Türk halkı ve Türkiye ile yoğun işbirliğini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşma sonrasında Gül ile Rehn, Kayseri Valiliği'ne geçti.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 11:17:09
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?