4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

CHP'li vekillerin Kayseri çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, CHP'li 50 milletvekili ile birlikte Türkiye'deki ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, Grand Eras Otel'de düzenlediği basın toplantısında, AKP hükümetinin 3 yıldan beri yaptığı çalışmalar sonucunda halkın gözünde güvenirliliğini yitirdiğini söyledi. Selvi, "Bu ülkenin gerçeklerini yaşayarak gören, duyan bu ülkenin sahibi olduğunu yüreğinde hisseden tüm yurttaşlarımızla sorunlarımızın çözümünü hep birlikte bulacağız" dedi.

AKP hükümetinin yaptığı çalışmaları değerlendiren Selvi, "Hükümetin kendi rakamlarından hareket ederek birkaç noktaya baktığımızda dış borç stokumuz 100 milyar dolar daha fazlalaştı. Dış ticaret açığı 2002 yılında 14 milyar dolarken bu süre içerisinde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş, tehlike sinyali veren 42.5 milyar dolara çıktı. Geçmiş ekonomik krizlerin temel nedenlerinden biri olan dış ticaret cari işlemler açığı 2002 yılında 17 milyar dolarken bu yılın sonunda 23 milyar dolara çıkmıştır. Bu kadar iyi niyetle, sabırla oy vererek 3 yıldan beri bu gelişmelere reva görülen bütün insanımız kaygı içerisinde. Bu 3 yılı yaşayarak herkes gördü. 4. yılın rakamları da belli. IMF'nin,

Dünya Bankası'nın ve uluslararası finans kuruluşlarının teslimiyet çerçevesinde yapılmış olan 2006 yılı bütçesinin de diğer yılları aratacağı rakamlarla ortaya çıkıyor. Vatandaşın gösterdiği fedakarlık karşısında, halkın yıllardan beri alın teriyle mülkü olan devletin ortak malı olan tesis ve kuruluşlar adeta peşkeş çekiliyor. Türkiye'de 20 milyon dolar civarında yurttaşımız yoksulluk sınırının altında kalıcı olarak yaşamak zorunda bırakıldı. 1 milyon civarında yurttaşımız açlık sınırının altında kaldı. Yatırım yok, istihdam alanı açılmamıştır. Bu olumsuzlukları da vatandaşımız yaşayarak, görerek ıstırap içinde çözüm arar hale gelmiştir" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Selvi ile beraberindeki diğer heyet, daha sonra gruplara ayrılarak esnafın sorunlarını dinleyerek, bazı kurum ve kuruluşları ziyaret edecek.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 15:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?