4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Eskiyapan'a büyük öfke

CHP'den ayrıldıktan sonra bir süre bağımsız milletvekilliği yapan ve geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye katılan Muharrem Eskiyapan'a CHP'den tepki geldi. CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Aslan, "Ben CHP'liyim diye buraya gelerek oylarımızı aldıysa, kimse bunu çaldırmaz, kimse bunun başka bir yere peşkeş çekilmesine izin vermez" dedi.

CHP Kayseri İl binasında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde, CHP Kayseri milletvekilliğinden istifa ettikten sonra bir süre bağımsız milletvekili olarak görev yapan ve geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye geçen Muharrem Eskiyapan'a CHP Kayseri İl Teşkilatı'ndan sert tepki geldi.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Aslan, böyle bir durumu hazmedemediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bir yayın organında açık ve net bir ifade ile söylemiştik. Kişilerin onurlu davranışı, aldıkları görevi yapmalarına bağlıdır. Bu öncelikle kişilerin şahsına verilecek ve onların değer yargılarına verilecek ve onların anlayışlarına, fırsatçılıklarına tahammül edilemeyecek, kabul edilemeyecek bir durumdur. Muharrem Eskiyapan'ın AK Parti saflarına geçmesi bizim için hiçbir şeyi değiştirmez. Cumhuriyet Halk Partisi'nin emeği ile alnının teri ile, çabası ile, ona saygı duyanların oyları ile seçilmişse, buna saygısızlık etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu kimsenin haddine değildir. Biz böyle bir davranışı asla kabul edemeyiz. Muharrem Eskiyapan ben Kayseriliyim, ben CHP'liyim diye buraya gelerek oylarımızı aldıysa, kimse bunu çaldırmaz, kimse bunun başka bir yere peşkeş çekilmesine izin vermez. Muharrem Eskiyapan daha önceki ifadelerinde bağımsız kalacağını defalarca söylemişti. Biz böyle çarpıcılarla geçmişte uğraştığımız gibi yine uğraşırız. Bu onun kişiliğinden, şahsından kaynaklanan bir durumdur. Eğer bağımsız olarak kalsaydı biz yine saygı duyacaktık. Ama bu yaptığı affedilecek bir durum değildir. Biz her platformda her çevrede kendisine bu tutumumuzu devam ettireceğiz" dedi. Aslan'ın konuşmasının ardından partililer oylarını geri istediklerini belirterek, "70 yaşındaki bir yalancı AK Parti'ye hayırlı olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 17:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?