4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Kamu Sen: Patrikhane Yunanistan'a taşınsın

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Kayseri Şubesi, Fener Rum Patrikhanesi'nin Yunanistan'a taşınması için imza kampanyası başlattı.

Meydan Parkı önünde başlatılan kampanya öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Ali Benli, Fener Rum Patrikhanesi'nin bundan sonraki hayatını ve faaliyetlerini Türkiye hudutları dışında (Yunanistan'da) devam ettirmesinin Türkiye Cumhuriyeti'ne fayda sağlayacağı düşüncesinde olduklarını söyledi.

Türkiye Kamu-Sen'in "milli hassasiyet" taşıyan kuruluşlar arasında en etkilisi olduğunu iddia eden Benli, Fener Rum Patrikhanesi'nin Yunanistan'a taşınmasıyla ilgili olarak başladıkları imza kampanyasına Kayseri'de bir hafta süreyle devam edeceklerini kaydetti. Benli, "Yunanistan'ın, Türk halkının isteğiyle patrikhanenin Yunanistan'a taşınması fikrini anlayışla karşılayacağına inanıyoruz. Yunan halkının ise kendileri için bu kadar kıymetli olan bu kurumu, ülkelerinde görmekten son derece mutlu olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kayserililere de başlattıkları imza kampanyasına destek çağrısında bulunan Benli, "Bize destek verin, patrikhaneye haddini bildirelim ve onu olduğu yere; Yunanistan'a gönderelim" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 16:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?