30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

Kayseri CHP seçim startını verdi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Türkiye'nin son 3.5 yıl içerisinde yaşadığı gelişmelerle ekonomide dışa bağımlı hale geldiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'yi bölgenin süper marketi yapma gayreti içinde olduğunu söyledi.

Parti içi bazı değerlendirmelerde bulunmak üzere CHP Kayseri İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Kart, AKP hükümetinin 3.5 yıllık iktidarını değerlendirerek, "Sayın Başbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe eleştirilerini cevaplandırırken, 'Türkiye'yi bölgenin süper marketi yapacağız' ifadesini kullanıyor. İç Anadolu'da tarım bitmiştir. Sanayi kuruluşlarımızda bir bir elden çıkartılıyor. Tarım ve sanayide üretim gücünü kaybeden bir milletin ayakta kalması mümkün değildir" dedi.

Hükümetin kimlik ve kişilik kaybı yaşadığını ifade eden Kart, "Türkiye belli cemaat ilişkilerini esas alan kamu yönetimi sergilemektedir. Bu kadrolaşma ilişkileri çerçevesinde kamu kaynakları birtakım kişilere aktarılmaktadır. Hukuk dışı ilişkiler gözardı edilmeye çalışılıyor. Emniyet içerisindeki yaşanan kadrolaşma nedeniyle istihbari çalışmalarda zafiyete uğruyor. Bunların sonucu olarak da İstanbul ve Diyarbakır'da yaşanan terör olayları kaçınılmaz hal alıyor.

Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyenler, sadece hortumun yönünü değiştirmişlerdir. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan neden himaye ediyor. Bunu da anlamış değiliz. Böylesine kirlenmiş bir siyasi kadronun samimiyetine ne kadar güvenilir, onu da kamuoyuna bırakıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 19:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?