4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Rehn'den hizmet binası açılışı

Avrupa Birliği'nin (AB) Genişletmeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, AB'nin Aktif İşgücü Programları Projesi çerçevesinde tadilatı yapılan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kayseri hizmet binasını hizmete açtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da katıldığı açılış töreninde konuşan Olli Rehn, Türkiye'nin önemli meselelerinden birinin işsizlik olduğunu söyleyerek, Kayseri'ye yapılan modern hizmet binası sayesinde işsizlik sorunuyla mücadelede katkı sağlayacağını belirtti.

Olli Rehn, "Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye sağladığı bazı mali destekler bir çok alanı kapsıyor. AB tarafından sağlanan yardımların amacı, Türkiye'nin reform sürecinde ileriye gitmesine katkıda bulunmaktır. Türkiye'nin ekonomik kalkınma düzeyini yükseltme amacını iletmektir. Bu sayede vatandaşların daha iyi ekonomik imkanlardan yararlanmasını temin etmektir" dedi.

Olli Rehn, Kayseri'ye yapılan binanın işlerlik kazandığı zaman, Kayseri'ye yerel bazda işsizliğe çözüm bulunması konusunda önemli katkılar sağlayacağını inandığını kaydetti.

Daha sonra konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye genelinde uygulanan 245 projede 50 bine yakın yurttaşın görev aldığını belirterek, "AB ile yaklaşık 50 milyon avro kaynağı olan Aktif İşgücü Programları Projesi'ni uyguladık. Bütün bu gayretlerin tek hedefi, ülkemizde işsizliği makul seviyelere indirmek ve istihdamı artırmaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından hizmet binasının açılışına geçildi. Açılışı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Avrupa Birliği'nin (AB) Genişletmeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn yaptı ve hizmet binası gezildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 00:32:26
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?