2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İşadamına 'Sinerji Odağı'

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Erkan Gürkan, 15 yıl içerisinde işletmelere, sanayici ve işadamlarına 30 trilyon lira dolayında destek sağladıklarını belirterek bu desteğin son 2 yıl içerisinde 800 trilyona ulaştığını söyledi.

Niğdeli esnaf, sanatkar, sanayici ve işletmecilerin, KOSGEB imkanlarından faydalanmaları için kurulan KOSGEB Sinerji Odağı, törenle hizmete girdi.

Törende konuşan KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan, KOSGEB'in ülke genelinde 15 yıldan bu yana hizmet verdiğini bu süre içerisinde işletmelere, sanayici ve iş adamlarına 30 trilyon lira dolayında destek sağladıklarını, bu desteğin son 2 yıl içerisinde 800 trilyona ulaştığını kaydetti.

Esnaf, sanatkarların ve sanayicilerin çok güçlü olması gerektiğine inandıklarını ifade eden Gürkan, "Türkiye'de, 50 bin firmayı check-up'tan geçirdik. Sorunları detaylı bir şekilde inceledik. Artık sorunlarını biliyoruz. KOSGEB olarak sadece ekonomik hizmet değil, 38 kalemde işletmelere, sanayicilere ve işadamlarına destekler sağlıyoruz. Tüm bu hizmetleri sadece 392 kişiyle yapıyoruz. Hizmete açtığımız Niğde Sinerji Odağı ile de esnaf, sanatkar, sanayici ve işadamları KOSGEB'in imkanlarından daha çok yararlanacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 19:37:13
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?