7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

NESOB Kursiyerlere Sertifika

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin (NESOB) AB Aktif İşgücü Programı çerçevesinde düzenlediği "Dericilikte Modernizasyon ve Dönüşüm Projesi" eğitimlerinde başarılı olan 30 kursiyere sertifika verildi.

Bor İlçesi'ne bağlı Bahçeli Beldesi'nde yapılan sertifika törenine; Vali Gündüz Beder, Emniyet Müdürü Ferudun Boz, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Yaşar, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Murat Zeren ve oda başkanlarıyla kursiyerler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan NESOB Başkanı Fahri Eker, AB Aktif İşgücü Programı kapsamında yürütülen "Dericilikte Modernizasyon ve Dönüşüm Projesi" eğitimlerinin sona erdiğini, bu projenin yürütülmesinde kullanılan bütçenin yüzde 90'ının AB fonundan, kalan yüzde 10'luk kısmının ise NESOB tarafından karşılandığını söyledi.

Projenin eğitim kısmında; deri işleme teknikleri, deri teknolojileri, işletmelerde verimlilik artışı, KOBİ'lerde yönetim teknikleri, web teknolojileri, istihdam ve girişimcilik eğitimiyle işlenmiş deriden mamul üretimi eğitimleri gibi 7 ana ders konusunda kursiyerlere toplam 672 saat, 6 ay eğitim verildiğinin altını çizen Eker, "Teorik eğitimleri NESOB hizmet binamızda, pratik eğitimler ise Bor Ahi Evran Meslek Eğitim merkezinde verildi. Uygulamalı eğitim ile teorik eğitimde verilen bilgilerin bizzat işletmecilik ve meslek haline dönüştürülmesi süreci uygulandı. Böylece eğitim sürecinde verilen uygulamalı eğitimin, sadece teorik olmayıp pratikte de uygulanır olması sağlandı. İlk olarak 50 kursiyerle yola çıktığımız bu eğitim sürecinde 7 kişi çeşitli nedenlerden dolayı ayrıldı. Kalan 43 arkadaşımız, kurs müddeti boyunca gördükleri derslerden sınava tabi tutuldu. Her dersten 3'er sınav olan arkadaşlarımızdan başarılı olan 30 kişiye sertifikalarını veriyoruz" dedi.

Vali Gündüz Beder ise işsizliğin Türkiye'nin en büyük sorunları arasında yer aldığını ifade etti. Yeni uygulanmaya başlayan bu projelerle, AB kaynaklarından yararlanarak proje üretmek, gençleri yetiştirmek, Türkiye'nin en büyük sorunu olan işsizliğe, istihdam sağlamak için kaçırılmaz fırsatlar olduğunu belirten Beder, "Ben, NESOB'un başlattığı bu kursları ilk günlerden beri yakından takip ettim. Türkiye'de proje üretmek en büyük sorundur. Ama arkadaşlarımız 4 proje ürettiler ve bunlarda muvaffak oldular. Daha önce bilgisayarlı muhasebe kurslarına katılan gençlerimizin hepsi iş buldular. Bu kursu tamamlayan ve belge almaya hak kazanan gençlerimiz de hayata daha emin adımlarla atılacak. Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, ilimizde sayı olarak en kalabalık sivil toplum ve meslek örgütüdür. Kendi büyüklüğüne yakışır durumda da çalışmalar yapmaktadır. Yapılan bu çalışmalar inanıyorum ki, diğer örgütlere de emsal teşkil edecektir ve daha da büyüterek bu kursları devam ettireceğiz. Sizler toplumun sivil gücü olacaksınız, bizler de elimizdeki her türlü imkanla sizlere yardımcı olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Beder, Emniyet Müdürü Boz, PMYO Müdürü Erdoğan, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Zeren, kursiyerlere sertifikalarını verirken, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ve Şube Müdürü Mustafa Yiğit, kurs öğretmenlerine plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 15:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?