2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Vergide umut yeni evlilerde!

Niğde Defterdarı Selami Sipahigil, yeni evli çiftlerin devletin kaçak vergi yükünü azaltmada önemli bir yeri olacağını söyledi.

Türkiye'nin önemli yaralarından birisi olan vergideki kayıp ve kaçakların önlenebilmesi için çok geniş bir platformda çalışma başlattıklarını belirten Sipahigil, yeni evlenen çiftlerin vergi kaçağını önlemede çok önemli bir yeri olacağını ifade etti. İnşaat, doğalgaz sektörü ile avukatlar, hekimler ve hizmet sektöründeki her türlü işletmede denetimlerin sıklaştırıldığını hatırlatan Sipahigil, “Öncelikli amacımız kendi vatandaşımıza ceza yazmak değil, kurallara uymasını, vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini sağlamak. Yeni evlenen çiftlerimize şimdiden mutluluklar diliyoruz. Onlar yaptıkları girişimle evlilik müessesini ayakta tutacakları gibi, devletimizin kaçak vergi yükü altına girmemesinin de bizim en önemli parçamız olacaklar. Yeni aile kuran çiftlerimize, evde kullanacakları beyaz eşyaları veya herhangi bir ev aletini nereden aldığını ve fatura alıp almadığını, aldıysa ne kadarlık bir fatura aldığını soracağız. Buna göre de alışverişi yaptığı işyerlerinde aldığı hizmetin karşılığını denetleyeceğiz” dedi.

İnşaat sektöründe yüzlerce kalem ürün bulunduğunu ve bu ürünlerin denetimlerinin oldukça zor olduğunu vurgulayan Sipahigil, “Devletin kurallarına uymayanlar, hak ettikleri karşılığı mutlaka alacaklardır. Hekimlerimiz ve avukatlarımız denetimlerimizde öncelikli meslek grupları arasında. Bunların yanında son günlerde Niğde'de artan doğalgaz kullanımına paralel olarak doğalgaz işyerleri ve hizmet sektörünün her alanında çalışan iş yerlerimiz denetimimiz altında olacak. Bu çalışmalarda, belge düzenleyenler ile düzenlemeyenler arasındaki haksız rekabeti önleyeceğiz. Haksız rekabet ve kurallara uymamak koşulu ile elde edilen zenginliğin önünü keseceğiz ve vergi gelirlerinin artmasını temin edeceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 18:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?