6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP kongresi iptal

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Marmaris İlçe Kongresi'nin tarihinin ertelendiği açıklandı.

Bölge milletvekilinin yurt dışı seyahati, 18 Mart Çanakkale Zafer kutlamaları ileri sürülerek iki kez ertelenen ve son olarak 25 Mart 2006 tarihinde yapılacağı duyurulan AKP Marmaris İlçe Kongresi şimdi de AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu kararıyla ileri bir tarihe ertelendi. İlçe binasında düzenlenen basın toplantısına, Almanya Berlin Fuarı'nda olan İlçe Başkan Adayı Yaşar Ünlü katılmazken, diğer adaylar Turan Şahin ve Zehra Tavacı katıldı.

Marmaris İlçe Başkanı Süleyman Eroğlu, ilçe kongresinin ertelenme süreciyle ilgili düzenlenen basın toplantısında, "AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun 10 Ekim 2005 tarih ve 217 toplantı kararıyla kongre takvimlerinin kararlaştırılması, genel merkezin takdirindedir. Bu karara uyarak ilçe yönetim kurulumuz 29 Aralık 2005 tarih ve 24 sayılı kararıyla ilçe ikinci olağan kongremizin 05 Mart 2006 tarihinde yapılmasına oy birliğiyle karar verip, il ve genel merkeze bildirilmiştir.

Bu tarihte sayın Milletvekilimiz Seyfi Terzibaşıoğlu'nun yurt dışı seyahati nedeniyle genel merkezimiz tarafından 18 Mart 2006 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır. Bu tarihte genel merkezimizin 06 Mart 2006 tarih ve 77 sayılı kararıyla Çanakkale Deniz Zaferi'nin 91. yıldönümü kutlama programı nedeniyle 25 Mart 2006 tarihine alınmıştı. Bu arada ilçe başkan adaylarımız A.Turan Şahin ve Zehra Tavacı hanımefendi teşkilat başkanımız Hayati Yazıcı tarafından Ankara'ya davet edilmişlerdi. Ardından bu hafta içinde diğer bir başkan adayımız Yaşar Ünlü ve ben Ankara'ya davet edildim.

Muğla Milletvekilimiz, teşkilat başkanı ve yardımcısıyla koordinatör milletvekilimizin bulunduğu oturumda yapılan görüşmeler sonucunda Ankara'dan döner dönmez elime geçen bir faksla 02 Mart 2006 tarihli Muğla ili Marmaris İlçesi'nin kongre oluru geri alınmış ve kongremizin ileriki bir tarihte yapılmak üzere ertelendiğini öğrendim. Bu değişiklik ilçe başkanlığımız tarafından İlçe Seçim Kurulu'na bildirilecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 15:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?