8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sezer: Memleketi haraç mezat satıyorlar

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Avrupa Parlamentosu (AP) kararı ile her şeyin bir kere daha gün ışığına çıktığını ifade ederek, beklenen gelişmelerin yaşandığını söyledi. Kararı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden (AB) uzaklaşma sürecinin başlangıcı olarak nitelendiren Sezer, "Hak etmediğimiz dayatmalarla karşı karşıyayız" dedi.
Sezer, Yatağan'da büyük bir konvoy ile karşılandı. Muğla'ya konvoy ile giren Sezer, "Ecevit'in 11 yıllık öğrencisi" diye takdim edilirken, "Gitti Karaoğlan, Geldi Sarıoğlan" sloganları atıldı. Özel İdare Toplantı Salonu'nda halka hitap eden DSP Genel Başkanı Sezer, partisinin il merkezinde parti yöneticileri ile görüştü. DSP Genel Başkanı Sezer, Avrupa Parlamentosu (AP) kararı ile her şeyin bir kere daha gün ışığına çıktığını belirtirken, beklenen gelişmelerin yaşandığını, bunun böyle olacağını söylediklerinde "statükoculuk" ile suçlandıklarını ifade ederek, "Ancak sonunda başbakan da 'Ne istedilerse yaptık' diye itiraf etti" diye konuştu.

AP kararını Türkiye'nin AB'den uzaklaşma sürecinin başlangıcı olarak nitelendiren Sezer, "Hak etmediğimiz dayatmalarla karşı karşıyayız. Bizden dedelerimizin katil olduğunu kabul etmemizi istiyorlar. Ulusal bütünlüğümüzü sona erdirecek, bölünüp parçalanmamızı sağlayacak girişimler var. Ek protokol ile Kıbrıs'tan vazgeçtiğimiz belli oldu. Lozan'dan geri gidiyoruz. Ulusal bütünlüğümüzden vazgeçmeye zorlanıyoruz. AB iki yüzlü davranıyor, hep istiyor, ama vermiyor. Türkiye kaosa sürükleniyor. AB'den uzaklaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Galataport ve diğer özelleştirmelerle ilgili değerlendirmede de bulunan Sezer, "Babalar gibi satıyoruz, deyip satıyorlar. Borç ödüyoruz, diyorlar. 100 milyar dolar borç yaptılar. Daha çok borçlanıp, daha az borç ödüyorlar. Aradaki fark yolsuzluklara gidiyor. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Yaptıkları yolsuzlukların hesabı sorulacak. Bu hesabı, verilecek hesabı olmayanlar soracak. Başbakan Erdoğan, 'hesap soracağız' diye kuyruğunda 7 dosya ile iktidara geldi. Verilecek hesabı olan hesap soramaz. Bunlar borç ödemiyorlar. Cumhuriyetin temel siyasi kurumlarını tahrip ettikleri yetmiyor gibi, temel ekonomi kurumlarını da haraç mezat satıyorlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Ofer'in şaibe içerdiğini belirten Sezer, "Başbakan suçluluk psikolojisi içinde kendini ele verdi. Orda görüştük, burada görüştük demeye başladı. 20 milyar dolar kazandık diye övünüyorlar. Bu paranın bir miktarı 13, bir miktarı da 49 yıl sonra tahsil edilecek. Peşkeşle övünüyorlar. Kapalı kapılar ardında birilerine bir şeyleri pazarlıyorlar. İstanbul'un siluetini de bozacaklar. Bütün bunların hesabı sorulacak" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Sezer, Özel İdare Toplantı Salonu'nda kalabalık bir yurttaş topluluğuna seslendikten sonra, akşam partililerle akşam yemeğinde buluşacak. Yarın Muğla'da basın ile sabah kahvaltısında buluştuktan sonra Yatağan'da Tes-İş ve Maden-İş sendikalarını ziyaret edecek olan DSP Genel Başkanı Sezer, buradan Milas'a geçecek. Sezer, cumartesi günü de Bodrum'da halka seslendikten sonra deniz yoluyla Datça'ya geçecek. Sezer, Marmaris ve Köyceğiz'de halka seslendikten sonra Ankara'ya dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 16:14:19
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 14:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?