8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Öymen'den hükümete eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, konferans için geldiği Muğla'nın ardından partisinin İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

AK Parti iktidarının tüm faaliyetlerine karşı halkı bilinçlendireceklerini öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, "Cumhuriyet'in kazanımları var. Vergi vermişiz, boğazımızdan kesmişiz, yabancı alsın daha iyi diyorlar.

Yabancı bu tesisleri Türkiye yararına işletir mi? Dünyada herkes malına bu kadar sahipken, Türkiye'ye gelince dünyada globalleşme var deniyor. Türkiye'deki tüm kurumların şimdi şapkalarını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Hükümete yaranacağız diye siz tepki göstermezseniz, halk bunu hoş görmez. Halk tepki gösterir; çünkü biz halkı bilinçlendireceğiz. Parti olarak öncelikli görevimiz halkı bilinçlendirmek" dedi.

Türkiye'yi meyve veren bir ağaca benzeten ve Türkiye'nin güçlü olmasını kimsenin istemediğini iddia eden Öymen, "Türkiye öyle bir dönemden geçiyor ki şimdi daha güçlü olmalıyız. Ekonomi de, siyasette ve askeri alanda gücümüzü artırmamız gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bir numaralı sorununun kötü yönetim olduğunu öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Türkiye'nin bir numaralı meselesi kötü yönetim. Bir ülkede kötü yönetim olursa, Malatya'da yaşananlar da, Van'da yaşananlar da olur. Bu hükümetin siyasi kadroları da, bürokrasisi de zayıf. Yatırımı durdurup, halkın boğazına yapışıp vergi üstüne vergi alıyorlar. Borç bitmiyor aksine artıyor. Tükenmez turşusu gibi bir şey" dedi.
Öymen, daha sonra parti binasında vatandaşların sorularını yanıtladı.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 19:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?