7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

CHP'de ihraç tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanı Mehmet Kocagöz, Marmaris CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ceyhan Eroğlu'nu parti disiplin suçu işlediği iddiasıyla partiden uzaklaştırdıklarını söyledi.

Kocagöz, "CHP, sorumluluğu olan bir partidir. Cumhuriyet'i kurmuş ve yaşatmak zorunda olan bir partidir. CHP'li olmanın sorumlulukları vardır. CHP'li olabilmek için insanın bir takım alışkınlarından vazgeçmesi gerekir. Kişisel beklentilerden uzak, CHP gibi en namuslu partinin üyeleri de en namuslu insanlar olmalıdır. Cumhuriyet'i ve ülkesini seven insanlar olması gerekir. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleriyle bazı toplantılar yaptık. Bu toplantılarda aksayan yönlerimizi gözden geçiriyoruz. İl Genel Meclisi içinde bir olumsuzluğumuz vardı. CHP'nin tüzüğüne ve ruhuna uygun davranmayan bir arkadaşımız vardı. Bu arkadaşımızı yaklaşık bir aydır İl Disiplin Kurulu Başkanlığı'nda inceliyoruz. Bayram öncesi toplanan İl Disiplin Kurulu, CHP Marmaris İl Genel Meclis Üyesi Ceyhun Eroğlu'nu partisiyle ilişkisini kesti ve partiden ihraç etti. CHP'ye yakışan davranışlar içinde olmadığı için böyle bir karar aldık. Ceyhan Eroğlu'nun partimizle bir ilişkisi kalmamıştır. İleride doğabilecek bir kişisel menfaat ilişkisinde biz sorumluluk almayız" dedi.

CHP Marmaris İl Genel Meclis Üyesi Dursun Kaplan, partiden ihraç edilen hemşehrisi Ceyhan Eroğlu ile ilgili olarak, "Bir partiden seçilip, diğer partiye geçmek etik değildir. Hangi partiden seçiliyorsa, o partiden devam etmeli. Partilerinden seçilenler ihraç edildiğinde İl Genel Meclis üyeliğinden de istifa etmelidir. Her yıl bizler İl Genel Meclisi üyeleri olarak mal beyanında bulunuyoruz. İl Genel Meclisi üyesi Ceyhan Eroğlu'nun mal varlığının denetlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

Marmaris İl Genel Meclis Üyesi Ceyhun Eroğlu da, partiden ihraç edildiği iddialarına, "Ben partiden kendim istifa ettim. CHP'de yeteri kadar çalıştığım söylenemez. Marmaris'e hizmet vermek için CHP'den istifa ederek AKP'ye katıldım" şeklinde açıklamalarda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 15:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?