7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

CHP'den tepkiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi üyeleri Dursun Kaplan ve Suat Esin, Muğla İl Özel İdaresi 2006 Bütçesi'nde Marmaris'e yüzde 3 pay ayrılmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Marmaris CHP İlçe Binası'nda bir basın toplantısı düzenleyen CHP'li üyeler Muğla İl Özel İdaresi'nin 2006 bütçesinin 60 trilyon olduğunu ve bunun yaklaşık 31 trilyonunun yatırımlara ayrıldığını belirterek, "Bizler CHP'li meclis üyeleri olarak Marmaris'e düşen payı görünce iktidarın Marmaris'e bakış açısını üzüntü ve tepki ile karşıladık. Çünkü yıl 2005, yatırım bütçesi 13 trilyon. Marmaris'e üşen pay yüzde 12 yani yaklaşık 1.5 trilyon. Yıl 2006 yatırım bütçesi 31 trilyon. Marmaris'e düşen pay yüzde 3. Yaklaşık 812 milyar. Marmaris'in suçu ne ? Bu Marmaris'e reva mı? Ulusal bütçeye turizmden yaklaşık 2 buçuk milyar dolar katkıda bulunan Marmaris'e yalnızca yüzde 3 pay garip değil mi?" dedi.

Muğla'daki diğer ilçeler ile Marmaris arasıdaki farkın uçurum olduğunu ifade eden İl Genel Meclis üyeleri, "Marmaris neden üvey evlat gibi görülüyor. Acaba Marmaris cezalandırılıyor mu? İktidarın Marmaris'teki temsilcilerine sesleniyoruz. Marmaris'e kesilen cezaya kör, sağır mı kalacaksınız, yoksa güzelim Marmaris'e sahip mi çıkacaksınız?" diye sordu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 15:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?