2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Engellilere ilk yardım kursu

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Niğde Şube Başkanı Aydın Yıldırım, omurilik felçlisi sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, sayının artmaması için toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Niğde Belediyesi Salonu'nda, omurilik felçlilerine yönelik ilk yardım ve müdahale kursu verildi. 122 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hasan Akbulut tarafından verilen kursta, yaralılara doğru müdahale yöntemleri anlatıldı. Çoğu zaman iyi niyetle yapılmak istenen yardımların yaralı üzerinde tedavisi mümkün olmayan sonuçlar doğurduğunu belirten Akbulut, amaçlarının sağlıklı ve bilinçli toplumlar oluşturmak olduğunu kaydetti.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Niğde Şube Başkanı Aydın Yıldırım ise, bu kursların periyodik aralıklarla devam edeceğini ifade ederek, kursta öğrendikleri bilgileri okullarda ve toplumun çeşitli kesimlerinde anlatarak yeni omurilik felçlilerinin meydana gelmesini engellemek istediklerini vurguladı. Bir omurilik felçlisinin devlete çok büyük maliyeti olduğuna değinen Yıldırım, "Bu tür arkadaşlarımızın devlet tarafından karşılanan sağlık, eğitim ve rehabilitasyon gibi giderleri çok yüksek rakamlara ulaşmaktadır. Bu kurslar sonucunda bir kişinin dahi omurilik felçlisinin olmasının önlenmesi büyük başarıdır" dedi.

Türkiye'de insanların bilinçsiz hareket ettiğini kaydeden Yıldırım, "Bir kaza anında veya benzeri durumlarda iyilik yapmak isterken yaralıya zarar verilebiliyor. Bu yardımı yaparken insanların kesinlikle art niyetli olmadıkları bir gerçektir. Ama bilinçsiz yardımlar, kardan çok zarar getiriyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 16:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?