2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Hastaneler tek çatı altına alınıyor

AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde'nin 100 yıllık sağlık ihtiyacını karşılayacak ve bütün hastaneleri tek bir çatı altında toplayacak sağlık kampusü için düğmeye bastıklarını söyledi.

Özegen, il merkezinde hizmet veren, ancak 1970'li yıllarda yapıldığı için fiziki ömrünü tamamlayan Niğde Devlet Hastanesi'nin il merkezinden kaldırılarak, Özbelde Mahallesi'nde bulunan Dr. Doğan Baran Kadın ve Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastanesi'nin yanındaki arazi üzerine yeniden inşa edileceğini belirtti.

Mevcut hastane üzerinde birçok fiziksel yenilik yapılmasına rağmen istenilen randımanın alınamadığını kaydeden Özegen, "Dr. Doğan Baran Kadın ve Doğum Hastanesi ile Çocuk Hastanesi arasındaki İl Emniyet ve İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri'ne ait arsaların tahsisleri Sağlık Bakanlığı bünyesine alındı. Bu iki hastane arasına ve birbirlerine tüp geçitlerle bağlantılı 400 yataklı, modern teknoloji ile donatılmış yeni bir hastane yaptıracağız" dedi.

"Yeni projenin hayata geçmesiyle birlikte Niğde'nin 100 yıllık sağlık ihtiyacını karşılayabilecek yeni bir devlet hastanesi inşa edeceğiz" diyen Özegen, Niğde'deki bütün hastaneleri tek bir çatı altına toplayarak dev bir sağlık kampus alanı oluşturacaklarını ifade etti. Projenin yaklaşık maliyetinin 80 trilyon lira civarında olmasının beklendiğini belirten Özegen, 40 dönüm arazi üzerine, her katı 10 bin metre kareden oluşan 6 kat yapılacağını ve yanındaki diğer hastanelerle birlikte toplam 600 yatak kapasitesine sahip olacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu projenin maliyetinin bir kısmı, halen kullanılmakta olan ve şehir merkezinin en değerli bölgesinde bulunan Niğde Devlet Hastanesi'nin arazisinin değerlendirilmesiyle elde edeceğiz. Kalan maliyet bedeli de genel bütçeden karşılanacak. İhale çalışmaları için 250 milyar liralık kaynak şimdiden aktarıldı. Teknik şartnameyi hazırlamak için Bakanlık APK Daire Başkanlığı'ndan görevlendirilen 4 mühendis ilimize gelerek çalışmalara başladı. Projeyi 2007 seçimlerinden önce bitirmeyi planlıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?