2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Öğrenciler taburcu edildi

Yedikleri leblebi tozundan zehirlenen 86 öğrencinin tamamı taburcu edildi.

Vali Gündüz Beder, "Zehirlenme olayının bakkaldan mı, yoksa üretici firmadan mı kaynaklandığını araştırıyoruz" dedi. Kiledere Beldesi İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören ve yaşları 7 ile 12 arasında değişen 86 öğrenci, dün akşam saatlerinde bulantı, kusma, karın ve baş ağrısı belirtisiyle Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Niğde Valisi Gündüz Beder, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ve Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz ile birlikte hastanede bulunan çocukların durumu hakkında bilgi aldı.

İzinde bulunan doktorların da tekrar göreve çağrılmasıyla 86 çocuğun tamamı doktor kontrolünden geçirildi. 35 çocuğa serum takılarak müşahede altına alındı. Zehirlenme vakasıyla hastaneye getirilen öğrencilerden 75 tanesinin gecenin ilerleyen saatlerinde taburcu edildiğini ifade eden Niğde Valisi Gündüz Beder, durumlarında risk gözlenen 11 çocuğun sabaha kadar hastanede tutulduğunu, ancak bunların da sabah saatlerinde taburcu edildiklerini bildirdi.

Zehirlenmeye neden olduğu ileri sürülen leblebi tozundan alınan numunelerin Ankara ve Kayseri'deki numune inceleme laboratuarlarına gönderildiğini, ancak kesin sonucun açıklanmadığını vurgulayan Beder, "İlgili bakkal hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Aynı bakkalda 'Acaba tarım ilacı satılıyor mu?' sorusu üzerine jandarma ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerimiz harekete geçti. Zehirlenme olayı bakkaldan mı, yoksa Kütahya'da bulunan üretici firmadan mı kaynaklandı, bunu tespit etmeye çalışıyoruz. Kütahya Valiliği aracılığı ile üretici firmadan numuneler alınıp tahlil edilecek. Çevredeki diğer köy ve beldelerde de denetimlere başladık" diye konuştu.

Akşam ve sabah erken saatlerde taburcu edilen öğrenciler eğitimlerine başladı.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 15:45:34
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 15:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?