8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Hastane bahçesi orman gibi olacak

Niğde Dr. Doğan Baran Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Bahri Elmas, sağlık çalışanları ile birlikte hastane bahçesine 700 adet fidan diktiklerini belirterek, anne ve babaların da bu hastanede doğan bebekleri için bir ağaç dikmeleri amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi. 

Sağlığın fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik hali olduğunu kaydeden Elmas, hasta ve hasta yakınlarının ruhsal yönlerinin güçlendirilmesine katkıda bulunmak için hastane bahçesini ağaçlandırmaya karar verdiklerini ifade etti. 23 bin metrekare yeşil alana sahip olan hastanenin daha da güzelleşmesi için toplam 700 adet çeşitli türlerde fidan diktiklerine değinen Elmas, "500 sedir, 15 çınar, 15 ıhlamur, 25 elbudi, 15 hanımeli sarmaşık, 30 ateş dikeni ve 2 mavi ladin fidanı olmak üzere toplam 702 fidan diktik. Ağaçlandırma faaliyetimize, hastanemizde çalışan her personel de bir fidan dikerek katılıyor. Böylece arkadaşlarımızın hem kendilerine ait bir dikili ağacı olacak hem de ağaç sevgisini yaşatmış olacaklar. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi, 'Ormansız bir yurt vatan değildir. Yeşil görmeyen gözler, renk zevkinden mahrumdur. Burasını öyle ağaçlandırınız ki görme özürlü bir vatandaşımız dahi yeşillikler arasında olduğunu fark etsin'. Biz bu sözleri kendimize ilke kabul ettik. Ayrıca arkadaşlarımızla birlikte bir kampanya başlatmak istiyoruz. Burada, bu hastanede dünyaya gelen her bebek için ebeveynler birer ağaç diksin. Böylece dünyaya gelen evlatlarının sevincini, mutluluğunu, bizimle ve ülkemizle paylaşsınlar" dedi. 

Hastane Müdürü Mustafa Unsal ise yeni başlattıkları "Her Bebek İçin Bir Fidan" kampanyası ile Niğde'nin çok kısa sürede yeşil zengini bir il haline geleceğini belirterek, "2005 yılı içerisinde, normal ve sezaryen doğumlar dahil toplam 4 bin 588 bebek dünyaya geldi. 2006 yılında ise şu ana kadar 4 bin 76 bebek dünyaya geldi. Yani son 2 senede bu hastane çevresine veya ağaçlandırma sahası olarak belirlenen herhangi bir yere, sadece yeni doğan bebeklerimiz için 8 bin 600 civarında ağaç dikmiş oluruz. Bu konuda, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin desteğini bekliyoruz. Her yeni bebeği olan ebeveyn için ücretsiz bir fidan verebilirlerse, bu kampanyaya onlar da destek vermiş olur. Böylece herkesin arzuladığı daha yeşil bir Niğde'nin tohumları hep birlikte atılır" diye konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 12:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?