3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Sahte karneyle doğum

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin anne ve bebek ölümlerini en aza indirmek amacıyla başlattığı çalışmalar sırasında, son 3 ayda 11 kadının başka isimlere kayıtlı sağlık karnelerini kullanarak doğum yaptığı belirlendi.

Niğde'de, anne ve bebek ölümlerini en aza indirmek için uygulanan rutin uygulamaların yanında, Eylül ayında yeni bir uygulamaya geçen İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yapılan kontrollerde sahte sağlık karnelerinin kullanıldığını belirledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, Dr. Doğan Baran Doğum Hastanesi'nde doğum yapan annelerin ve bebeklerin evlerinde sağlık kontrollerinin yapılması için bağlı bulundukları sağlık ocaklarına günlük olarak bildirildiğini, sağlık görevlilerinin de verilen adreslere giderek gerekli kontrolleri yaptığını söyledi.

Bu uygulama sırasında bazı annelerin başkalarının sağlık karnesiyle doğum yaptığının ortaya çıktığını, bu nedenle vermeye çalıştıkları hizmetlerin sekteye uğradığını belirten Yılmaz, "2005 yılı Eylül ayından bugüne kadar il genelindeki hastanelerimizde 905 bebek doğdu. Biz bu anne ve bebeklerin tamamının verdiğimiz hizmetlerden yararlanmasını istiyoruz ve bu yönde çalışıyoruz. Ama başkalarının karnesini kullandıkları için 11 anne ve bebeğe ulaşılamadı. Bir başkasının karnesiyle hizmet alınması da usulsüzdür. Eğer gerçekten mağdursa vatandaşımız Yeşil Kart'a müracaat etsin, gerekli incelemeler yapılır, biz de yardımcı oluruz. Bu şekilde davranılmaya devam edilirse gerekli yasal işlemler yapılacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 16:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?