2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

"Eğitime yüzde 100 destek"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) eğitim alanında Türkiye'de bir ilke imza atarak yaptırdığı 6 bin 500 öğrenci kapasiteli eğitim kampüsü, 20 Eylül 2006 Çarşamba günü törenle hizmete açılacak.
 
Kampüsün açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ve açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile protokolün önde gelen isimlerinin de iştirak edeceği bildirildi. "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde hayata geçirilen kampüsün temeli, 2005 yılının ocak ayında yine Başbakan Erdoğan tarafından atılmıştı. Proje, temelinin atılmasından itibaren 20 ay gibi rekor bir sürede tamamlanarak 2006-2007 eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirildi.
 
Türkiye'nin ilk ve orta eğitim düzeyindeki en büyük eğitim yatırımlarından biri olan kampüs, toplam 14 eğitim ve spor tesisini bünyesinde barındırıyor. Çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 10 milyon dolara mal olan proje, gelecekte ortaya çıkacak ihtiyaçlar doğrultusunda genişletilebilecek.
 
Tamamen AB standartlarında inşa edilen kampüs, mimari projesiyle de dikkat çekiyor. Birçok özel okulda dahi bulunmayan sosyal tesisleri, spor ve eğitim alanlarıyla Türkiye için örnek bir proje olan kampüs, kombine bir eğitim merkezi özelliği taşıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 18:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?