2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Tıbbiyelilerin mezuniyet coşkusu

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri, düzenlenen 31. mezuniyet töreninde mezun olmanın gururunu yaşadı. 

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törende Tıp Fakültesi'nden mezun olan 211 öğrenci sahneye ellerinde meşalelerle çıkarak ilginç görüntüler oluşturdu. 

Törende fakülte birincisi olan Dr. Kahraman Coşansu'ya diplomasını CHP Bursa Milletvekili Mustafa Özyürek verdi. Fakülte birincisi olan Dr. Kahraman Coşansu dana sonra şeref kütüğüne isim beratını çaktı. 

Fakülte ikincisi olan Dr. Hande Özduman'ın diplomasını AKP Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu verirken, fakülte üçüncüsü Emin Ekiz de diplomasını Tabip Tuğgeneral Dr. Şahin Tarlan'ın elinden aldı. Törende Uludağ Üniversitesi Halkoyunları ekibinin gösterisi ise, geceye renk kattı. 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müfit Parlak, 1970 yılından bugüne kadar fakültenin 5 bin 20 hekim yetiştirdiğinin altını çizerek, bu yıl da 211 tıbbiyeli mezun verdiklerini, diplomalarını alan öğrencilerin yapacakları hekimlik andıyla sağlık ordusuna katılacaklarını belirtti. 

Tıp fakültesinde verdikleri eğitimlere değinen Parlak, "İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak kurulan, uzun yıllar geçici eğitim hastanesi ve barakalarda eğitim veren bir avuç öğretim üyemizin inanılmaz çabaları, fakültemizi bugün ülkemizin en iyi üniversite hastanesi haline getirmiştir. 

Tıp eğitiminin iyi verilebilmesinin temelini oluşturan hastanemiz, cihaz donanımı açısından ülkemizin en seçkin üniversite hastanelerinden biridir. Ancak sunulan hizmet kalitesinin sürekli iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin de bir bedeli olduğu unutulmamalıdır. Yaşadığımız bürokratik engeller zaman zaman bizleri sıkıntıya sokmaktadır. 

Bu süreçte tüm üniversitelerimizde de aynı sıkıntılar giderek artmaktadır. Mezun olan meslektaşlarımı kutluyor, hayatlarında başarılar diliyorum" dedi. Gece hekimlik yemininin edilmesinin ardından kep töreniyle son buldu.
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 14:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?