1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Teknik ve Meslek Liseleri arası proje yarışması

Türkiye Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından Teknik ve Meslek Liseleri arasında düzenlenen proje yarışmasının ön elemeleri, Bursa'da başladı.

Türkiye Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje yarışmasında, Teknik ve Meslek Liseleri öğrencilerinin ilginç projeleri, Milli Eğitim Bakanlığı personeli dışında oluşturulan 10 kişilik jüri tarafından seçilmeye başlandı. Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'ndeki elemelere katılan proje sahibi öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Değerlendirmeye tabi tutulan projeler arasında, bir olay anında kumandayla elektriği kesme mekanizması, 2 katlı karavan, güneş ışınlarını dikey algılayabilen su ısıtma sistemleri, çift taraflı açılabilen dolap kapağı, sakat ve kısa boylu insanlar için asansörlü mutfak dolabı, yüksekliği ayarlanabilir lavabo ve lodos anında sinyal veren cihazlar dikkat çekti.

3 gün boyunca gelen projeleri değerlendireceklerini söyleyen Jüri Başkanı Doç. Dr. Cevdet Demir, "Meslek ve teknik eğitim alan okullardan gelen 107 projeyi değerlendirmeye alacağız. Elektrik elektronik, inşaat mobilya, gıda ve çevre konusunda projeler yoğunlukta. Ancak bu projelerin uygulamaları ve uygulanabilirliklerinin yüksek olması gerekiyor. Kusursuz ve ilginç projeler değerlendirilip, en iyi bir, iki ve üçüncü belirlenecek" diye konuştu.

Projelerini tanıtan Demirtaşpaşa Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri ise, 2 katlı karavanla dereceye girmeyi hedeflediklerini açıkladı. Demirtaşpaşa Anadolu Teknik Lisesi öğrencisi Çağrı Kaya tarafından geliştirilen çift katlı karavan projesinin Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından desteklendiği öğrenilirken, proje danışmanı Mustafa Altınok projenin deprem ve olağanüstü durumlarda uygulanabilir olduğunu söyledi. Tek kat olarak görülen karavanın hidrolik yardımıyla kaldırılarak 2 katlı bir ev haline geldiğini belirten Altınok, "Kalabalık aileler için daha ideal bir araç. Bu çalışmanın patentini de almak için müracaat ettik" dedi.

Jüri değerlendirmesinin 3 gün içinde sona ereceği ve seçilen 3 projenin ödüllendirileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 15:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?