1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Bürokratlara proje yönetimi konusunda eğitim

Büyükşehir Belediyesi'nin daire başkanları ve şube müdürlerine proje yönetimi eğitimi verildi.

Proje yönetimi uzmanı Sabri Çiğdem tarafından Tayyare Kültür Merkezi ve Şehir Kütüphanesi'nde gerçekleşen ve 2 gün süren eğitimin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, kurum olarak kamu hizmetlerinde verimli ve kaliteli üretim için insan kaynaklarının eğitiminin çok önemli olduğunu belirtti.
Günümüzde işletmelerin, teknoloji ve rekabetin etkisiyle yapılarını ve faaliyetlerini sürekli yenilemek zorunda olduklarını söyleyen Sabri Çiğdem, "Bu da beraberinde rutin işlerin yanı sıra proje tabanlı faaliyetleri de yürütmelerini gerekmektedir. Planlaması ve izlenmesi belirli bir süreci takip etmeyen projeler başarısız olmakta, işletmeleri ciddi problemlerle karşı karşıya getirmektedir" dedi.

Bir projeye başlamadan önce en önemli şeyin amaç olduğunu ve amacı olmayan projelerin hiçbirinin başarıya ulaşamayacağını belirten Çiğdem, "Projelerde amaç, risk, kalite, maliyet, tedarik, insan kaynaklarının yönetimi, zaman, iş dağılımı ve planlama gibi unsurların hepsinin birarada olması gerek, yoksa tüm projeler deyim yerindeyse suya düşer" şeklinde konuştu.
Eğitimde "Problem Çözme Teknikleri", "Kalite Maliyetleri", "Toplam Kalite Yönetiminin Temelleri", "7 Yönetim ve Planlama Tekniği" gibi yayınlanmış 10 ayrı kitabından örnekler de sunan Sabri Çiğdem, "Projelerini zamanında hazırlamayan özel kurum ve kuruluşların gelecekleri hiç de parlak değil. Ayrıca bir projeye başlamak, o projenin bitmesi kadar önemlidir. Bu anlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıl içerisinde startını verdiği ve bitirdiği projeler tüm Türkiye'ye örnek olacak durumda. Öte yandan, seçimden önce Bursa için hazırladığı projeleri bir bir yerine getiren Başkan Hikmet Şahin'e de bu anlamda sürdürdüğü çalışmaları ve projelerdeki kararlılığı için teşekkür ederim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 20:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?