2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

5 bin kişi daha meslek sahibi olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iş gücü potansiyelini harekete geçirmek, var olan niteliklerini ortaya çıkarıp, bireylerin gelişimini sağlamak amacıyla başlattığı Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda (BUSMEK) 2006-2007 eğitim ve öğretim dönemi 5 bin 823 kursiyerin katılımıyla başladı.
 
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, Bursalıların mesleki ve sosyal gelişimlerini sağlamak, çağın gerektirdiği bilgilerle donatmak, ilgilendikleri sanatsal alanlarda beceri kazandırmanın yanı sıra bireylerin sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştırmak hedefleriyle başlattıkları BUSMEK’in bu yılda beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Yalın, bu yıl 16.776 kişinin kayıt başvurusu yaptırdığını, şu anda Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’deki merkezlerde 5 bin 823 kursiyerin eğitime başladığını, Mudanya, Gemlik, Gürsu ve Kestel’in de hizmete açılmasıyla bu rakamın 7 bine ulaşacağını bildirdi.
 
14 KURSTA, 38 BRANŞTA EĞİTİM
 
Geçen yıl kurslara gösterilen ilgiden dolayı kurs merkezlerine Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinin yanı sıra Gemlik, Mudanya, Kestel ve Gürsu’yu da dahil ettiklerini anlatan Yalın, bu yıl 14 kurs merkezinde mesleki ve teknik eğitimler, el sanatları, müzik, dil eğitimi, Türk İslam sanatları, moda tasarımı, sağlık ve spor, özel eğitimler ve görsel sanatlar alanlarında toplam 38 ayrı branşta eğitim verileceğini kaydetti. Yalın, Mudanya, Gemlik, Kestel ve Gürsu’da ise kursların ise önümüzdeki hafta başlayacağını belirtti.
 
Bu arada 2006-2007 eğitim ve öğretim döneminin yeni kursiyerleri, BUSMEK’te beklediklerinden daha etkili eğitim verildiğini belirterek, bu organizasyonu kendilerine ücretsiz olarak sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?