1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Anaokulu öğrencilerine karagöz gösterimi

Bursa'nın şehir kültüründe yer alan Karagöz oyunu, Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Kültürü ve Bilinci programı çerçevesinde anaokulu öğrencilerine sergileniliyor.

Öğretmenlerinin nezaretinde Çekirge Caddesi üzerindeki Karagöz Evi'ne gelen Nilüfer Anaokulu öğrencilerine, hayal perdesi kurulup gölge oyunu seyrettirildi. Bölgedeki elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmaları sebebiyle Karagöz Evi'nde elektrikler de kesilince, geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bu defa ampul yerine mum yakılıp deve derisinden yapılan figürler, hayali ustası Şinasi Çelikkol'un mikrofonsuz sesiyle çocuklara seyrettirildi. Karagöz Evi Hayali Ustası Şinasi Çelikkol, "Hedefimiz, atalarımızdan bize yadigar kalan karagöz perdesini, gençlere Bursa'nın güzellikleri, kültürel zenginlikleri ile alakalı mesajları vererek açık tutmak. Gölge oyunu içerisinde ahlaki değerlerle ilgili mesajları verirken, esprilerle onları eğlendirmek, geçmiş zamanda kullanılan bu mizah oyununu günümüzde tanıtıp yaşatmak istiyoruz.

Yerel Gündem 21'in Bursa şehrinin kültürel mirası için anaokulu öğrencilerine gölge oyunu seyrettirmesi önemli bir çalışmadır. Biz sadece çocuklarımızın belediyenin bu organizasyonuyla değil, salı ve cuma akşamları, cumartesi gündüzleri açtığımız perdemize Bursalılar'ı da ailece bekliyoruz" diye konuştu.

Her gün şehrin değişik semtlerinden anaokulu öğrencilerinin belediye tarafından getirildiği Karagöz Evi'nde, oyunu seyreden çocuklara, Bursa'nın sembollerinin yer aldığı birer boyama kitabı da hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 17:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?