1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Musluk hırsızlığına vatandaştan ilginç çözüm

Emirsultan Semti'ndeki hayrat çeşmesinin musluklarının son bir ayda 24 kez çalınması vatandaşları çileden çıkardı.

Hırsızlığa çözüm bulamayan, geceleri zanlıyı yakalamak için nöbet tutan mahalle sakinleri, çareyi çeşmenin üzerine "Ey hırsız, evde ne kadar musluğa ihtiyacın varsa giderelim, yeter artık hayrat musluğunu çalma" yazılı not asmakta buldu. Emirsultan Mahallesi sakinlerinden Şerafettin Torun, hırsızı yakalamak için zaman zaman sabaha kadar nöbet tuttuğunu belirterek, "Önceki gün sabah namazı için ayrıldığımda musluğu çalmış. Son bir ayda 24 kez tekrarlandı. Musluğun değeri 2-3 milyon ama su dakikalarca boşa akıyor. Bunu yapan, hayrat çeşmesinin musluğunu çalan kişinin hiç Allah korkusu yok" dedi.

Çareyi hırsıza not yazmakla bulduğunu belirten Torun, "Artık hırsızın insafa gelmesini istiyoruz. Eğer hırsızın musluğa ihtiyacı varsa, gelsin verelim. Ama sabrımız tükendi. Eğer o hırsızı yakalarsak mahalleli olarak gereğini biz vereceğiz. Sabrın da bir sınırı var. Hayrat musluğundan ne istiyor bu hırsız, onu da anlayamıyoruz. Hırsızın da bir namusu olmalı" diye konuştu.

Mahalle sakinleri de hırsızın yakalanmasını ya da çeşmenin kapatılmasını isteyerek, "Çeşme gece sürekli boşa akıyor, devlete belediyeye acıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 15:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dogukan a IP: 85.104.160.xxx Tarih : 14.03.2007 20:06:13
insanlık galiba cıgrından cıkıyo allah bu insanları ıslah etsin